PSD a pierdut majoritatea la Senat. Ion Popa, senator ALDE: Preambulul moţiunii de cenzură

Florin Răvdan / 07 oct 2019 / 22:09 Salveaza PDF Comentarii
Senatul Romaniei
Senatul Romaniei

Senatorul ALDE Ion Popa a afirmat că şedinţa de luni a Senatului a fost, de fapt, preambulul moţiunii de cenzură de joi şi a menţionat că fără ALDE, PSD nu mai are majoritate. 

„Preambulul moțiunii de cenzură de joi s-a petrecut la Senat! În ședința de plen a Senatului de astăzi, PSD a fost incapabil să își mobilizeze senatorii pentru a putea trece mai multe legi organice, unele inițiate chiar de către guvernul PSD. Asta în condițiile în care ar fi trebuit să aibă o majoritate care să le permită să treacă toate proiectele inițiate de ei. O veche vorbă spune că „atunci când semeni vânt, culegi furtună". Așa și povestea PSD-ului de la Senat. După ce au pus umăr lângă umăr să destructureze ALDE, oamenii dnei Dăncilă s-au trezit în fața unei situații ridicole. În loc de majoritate s-au trezit cu o demobilizare completă. Ședința de plen de la Senat de azi este un semnal că moțiunea de cenzură de joi va trece. Dacă astăzi cei din PSD au suspendat ședința la Senat de teamă să nu iasă lucrurile mai rău decât erau, joi nu vor putea să mai suspende nicio ședință, iar dna Dăncilă trebuie să se supună votului parlamentar", a scris Ion Popa, pe Facebook.

PSD a pierdut majoritatea la Senat

 

El a adăugat că PSD nu mai are majoritate la Senat, fără ALDE.

„Conducerea PSD din jurul dnei Dăncilă credea că după ce au momit câțiva senatori de la ALDE vor avea majoritate. Ei bine, s-a dovedit că fără senatorii ALDE, care azi au votat împotrivă, PSD nu mai deține majoritatea. AMR trei zile până la moțiunea împotriva guvernului Dăncilă!", a adăugat Popa.

Plenul Senatului a fost suspendat, luni, din lipsă de cvorum, deoarece PSD a părăsit sala, după ce mai multe legi au fost respinse. Printre acestea se numără și proiectul de lege "Legea resurselor hidrominerale", depus de către Guvern în procedură de urgență.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28