Urmărește emisiunea live


Proteste în Germania. Manifestanții au ocupat sediul partidului Angelei Merkel

Activişti pro-kurzi au ocupat vineri birourile Partidului Creştin-Democrat (CDU) de guvernământ în semn de protest faţă de ofensiva militară a Turciei din nordul Siriei, informează dpa. Totul s-a întâmplat în orașul german Chemnitz. 

Un număr de 13 protestatari, bărbaţi femei, au refuzat să părăsească clădirea din Chemnitz, după ce au ocupat-o, determinând poliţia să intervină pentru a-i evacua.

Un oficial local CDU, Alexander Dierks, a descris acest gest de protest drept "total nepotrivit", adăugând că partidul din care face parte a fost întotdeauna deschis spre dialog, dar că "discursul politic nu se întâmplă printr-o ocupaţie".

Mai mulţi activişti au folosit hashtagul #FightforRojava pentru a revendica responsabilitatea sau a-şi exprima sprijinul pentru protest. Rojava este un termen folosit uneori pentru a face referire la regiunea autonomă de facto a kurzilor din nord-estul Siriei.

Activişti susţin că doresc să protesteze paşnic împotriva politicii externe a Berlinului şi a presupusului său sprijin pentru ofensiva militară a Ankarei. Ei cer, de asemenea, sancţiuni internaţionale împotriva Turciei.

Atac la Turkish Airlines 

Tot vineri, câteva zeci de protestatari au blocat ghişeul pentru check-in al companiei Turkish Airlines ale aeroporturilor din Frankfurt şi Hamburg în semn de protest faţă de ofensiva Turciei împotriva kurzilor din nord-estul Siriei.

Un purtător de cuvânt din partea poliţiei din Frankfurt a informat că aproximativ 50 - 60 de persoane au participat la protestul care a avut loc în jurul orei 10:00GMT şi care a determinat închiderea ghişeului. Protestul a durat aproximativ 90 de minute, participanţii fiind apoi însoţiţi până la gară de către poliţişti. Conform sursei citate, nu s-a comis vreo infracţiune.

Între-timp, aproximativ 35 de protestatari au blocat biroul Turkish Airlines al aeroportului din Hamburg. Un purtător de cuvânt al poliţiei din Hamburg a confirmat că două grupuri - Riseup4Rojava şi Interventionistische Linke - au revendicat responsabilitatea organizării protestului. Protestatarii au împiedica călătorii să îndeplinească formalităţile de checking-in timp de 45 de minute , după care au organizat un alt protest în zona principală a Plecărilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel