Protestatarii din Belarus ar putea fi ascultați? Lukașenko evocă ideea unui REFERENDUM

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a evocat ideea unui referendum privind amendarea Constituției.

Se pare că preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko vrea să calmeze amplele proteste din Belarus. El a evocat luni ideea unui referendum constituţional, informează Agerpres, citând AFP. Totuși, președintele nu a făcut precizări privind modalităţile de desfăşurare, calendarul sau conţinutul consultării populare.

Aş vrea ca aceste schimbări să ducă la progresul societăţii noastre. Vom insista pe aceste schimbări şi vom propune aceste schimbări poporului nostru, a declarat liderul belarus într-o şedinţă de lucru.

Liderul belarus, citat de agenţia de presă BelTA, a spus că specialişti, printre care judecători de la Curtea Supremă, lucrează în prezent la un proiect de revizuire a legii fundamentale, care va fi apoi supus referendumului. Lukașenko a făcut declarații similare și acum câteva săptămâni. Totuși, nu există nici în prezent o certitudine în privința organizării acestui referendum. Lukaşenko a recunoscut că Belarusul este condus de un sistem oarecum autoritar şi a evocat o posibilă reformă a sistemului judiciar, potrivit AFP. 

Amintim că duminică zeci de mii de susţinători ai opoziţiei s-au strâns pe străzile din Minsk, pentru al treilea weekend consecutiv. Ei au cerut din nou anularea rezultatului alegerilor desfășurate la 9 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel