Protest în fața Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei
Primăria Capitalei

Protest în fața Primăriei Capitalei. Membri ai Grupului de iniţiativă civică Kiseleff au protestat în fața sediului municipalității bucureștene cu privire la calitatea aerului.

"Suntem un grup de cetăţeni care locuim în zona Kiseleff, care este practic o insulă verde în mijlocul unei mări de maşini. În zona noastră incidenţa bolilor respiratorii este foarte mare şi, în special, copiii sunt cei afectaţi. Copiii noştri sunt foarte des diagnosticaţi cu astm bronşic, cu bronşite, bronşiolite, sinuzite şi ne-am hotărât ca, neavând un trotuar decent pe care să mergem, inclusiv cu cărucioarele, neavând o pistă de biciclete, neavând nimic din ceea ce este transportul alternativ, iar calitatea aerului este deplorabilă, să facem acest protest", a declarat liderul Grupului de iniţiativă civică Kiseleff, Claudia Florescu.

De ce au folosit măști medicale

Ea a explicat că utilizarea măştilor medicale reprezintă un simbol al faptului că cetăţenii "sunt bolnavi", din cauza calităţii aerului.

"Odată ce a apărut aplicaţia poloneză, cu cei 12 senzori de poluare, am aflat că în zona noastră nu este niciodată un moment potrivit să ieşi cu copilul în parc şi atunci trebuie să facem ceva, să ne facem auziţi. Indicatorii cei mai înalţi sunt PM 2,5 şi PM 10 (particule în suspensie - n.r.) care depăşesc tot timpul limita legală", a precizat Florescu, care a protestat alături de alte câteva persoane.

Ea a menţionat că s-a prezentat şi la Comisia de Mediu din cadrul municipalităţii, pentru a-şi prezenta punctele de vedere.

"Le-am spus că măsuri populiste cum sunt cele care recompensează şoferii care împart o maşină, fără transport în comun, fără o reţea coerentă de parcări, nu vor funcţiona. Au răspuns: 'Bun, dar este alegerea mea să merg cu maşina'. Sigur, aşa cum este alegerea mea să fiu pieton, însă nu mi-e respectat acest drept, nu am pe unde să merg, nu pot să urc cu căruciorul în transportul în comun, nu am o pistă de biciclete şi nu pot să îmi plimb copilul cu această calitate a aerului", a adăugat Claudia Florescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel