PROTEST. Mai mulți pensionari, în stradă

pensionari dc
pensionari dc

Aproximativ 70 de pensionariau protestat vineri, în faţa sediului Prefecturii Galaţi din lipsa unui trai decent în rândul populaţiei, dar și fiindcă sunt nemulțumiți de faptul că Legea 192/2015 nu se aplică. Aceștia sunt membri ai Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi.

Manifestanţii au scandat: 'Nu vrem ură şi dispreţ, vrem frăţie şi progres' şi 'Legea 192 e făcută pentru noi, nu să zacă la gunoi'. Pe coli aveau înscrise mesaje cum ar fi 'Jos Mafia! Jos Corupţia! Jos Minciuna!'; 'Vrem cinste şi demnitate', 'Nu facem politică, vrem demnitate şi frăţie', 'Trai decent şi demnitate, ca-n articol 47'.

Liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi, Vasile Panţuş, a precizat că protestul pensionarilor nu are conotaţii politice, iar manifestanţii au trei revendicări, pe care le doresc materializate în practică.

'Noi am ieşit astăzi în stradă nu să facem susţineri politice ci să ne cerem drepturile noastre. În primul rând, dorim ca valoarea punctului de pensie să fie de 45% din salariul mediu brut pe economie. Lucrul acesta nu l-am văzut şi de aceea suntem foarte supăraţi. Punctul doi: nu considerăm că statul român, preşedintele ţării, guvernele României respectă prevederile constituţionale, articolul 47, în care spune clar că trebuie să asigure trai decent populaţiei României. Al treilea punct, care este cel mai arzător, este Legea 192 / 2015, pentru care am luptat timp de şase ani. A fost promulgată de preşedintele Iohannis în 2015, cu punere în valoare de la 1 ianuarie 2016, dar Guvernul Cioloş a ţinut-o ascunsă în 2016, iar în 2017 nici nu s-a vorbit de ea. Dorim ca legea să fie pusă în funcţiune şi noi să beneficiem de prevederile ei. Cei care au lucrat în grupele 1 de muncă şi au trecut în grupe speciale să primească 50%, iar cei din grupa 1 şi 2 care au lucrat în condiţii deosebite de muncă să primească 25%. Sunt privaţi de acest drept cei care au ieşit la pensie până în 2011. Aceşti oameni sunt furaţi de statul român, lună de lună, de 5-600 lei', a declarat Panţuş, potrivit Agerpres.

El a precizat că de prevederile Legii 192/2015 ar trebui să beneficieze aproximativ 3.000 de persoane în judeţul Galaţi şi aproximativ 62.000 la nivel naţional. Protestatarii şi-au manifestat nemulţumirea şi faţă de preşedintele ţării pe care îl acuză că a ieşit în stradă pentru a instiga la ură.

Ei au scandat: 'Tu, Iohannis nu uita, România nu-i a ta!'. 'Despre Iohannis am spus că eu ca un mic preşedinte vreau să fac în stradă aici o mediere, să fiu un mediator, nu ca el care a ieşit în stradă şi a instigat la ură populaţia României. Lucrul acesta nu ne place, noi vrem să fie frăţie, dragoste, nu ură, în România noastră', a spus Panţuş. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel