Proiectul Roșia Montană revine în Comisia parlamentară specială

Crin Antonescu, a declarat, joi,  că PSD a convenit să se revină la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Roşia Montană şi retragerea procedurii de urgenţă pentru proiectul de lege.  Decizia formală de înfiinţare a acestei comisii ar urma să fie luată în plenul celor două Camere săptămâna viitoare, a menţionat Antonescu.

"Eu mi-am reafirmat convingerea că este un proiect care în mod normal se asumă sau nu se asumă de către Guvern. Domnul prim-ministru a rămas pe ideea că proiectul a fost înaintat în Parlament. PSD a convenit, vorbesc de domnul Ponta în calitate de lider PSD, să revenim la formula convenită iniţial, a unei comisii speciale în Parlament, deci să solicite retragerea procedurii de urgenţă, comisie la care nu m-am opus niciodată şi care să se constituie după retragerea procedurii de urgenţă din Senat", a spus Antonescu, după întâlnirea pe care avut-o cu premierul Victor Ponta şi alţi lideri din USL la cabinetul său de la Senat.

El a precizat că la nivelul comisiei speciale ar urma să aibă loc audieri ale tuturor părţilor implicate în proiectul Roşia Montană.

 Liderul PNL a făcut un apel către cei interesaţi în proiectul Roşia Montană să renunţe la forme extreme de protest, deoarece discuţiile se poartă "la masa dialogului". "Până la urmă Parlamentul nu a închis uşa niciunei dezbateri, anularea comisiei speciale nu a venit din partea mea, mă bucur că s-a revenit asupra acestei formule şi acolo se vor discuta toate lucrurile", a precizat Antonescu.

 El a menţionat că poziţia PNL rămâne aceeaşi în legătură cu subiectul Roşia Montană, respectiv aceea de a vota împotriva proiectului iniţiat de Guvern.

 "Nu putem asuma noi în Parlament ceea ce Guvernul nu doreşte sau nu poate să asume", a mai susţinut liderul PNL.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel