Prognoza meteo până în 7 iunie. Vreme capricioasă în mai, cu ploi și temperaturi oscilante. Iunie vine cu vreme frumoasă

foto ilustrativ Pixabay
foto ilustrativ Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pe o lună, pentru intervalul 10 mai - 7 iunie 2021. 

ANM, prognoza meteo. Vremea până în 17 mai 2021

Pentru săptămâna aceasta, 10 -17 mai 2021, ANM anunță că temperaturile vor fi în jurul celor specifice perioadei, mai puțin în regiunile intracarpatice, unde va fi mai frig decât ar fi fost normal la această dată. În ceea ce privește regimul de precipitații, va fi normal perioadei, însă există posibil să fie excedentare în vest și sud-vest: 

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o posibilă ușoară abatere termică pozitivă în regiunile intracarpatice.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în regiunile vestice și sud-vestice, dar și a unui ușor deficit în centru și nord-est.

ANM, prognoza meteo. Vremea 17 - 24 mai 2021

ANM anunță vreme mai caldă în săptămâna 17-24 mai decât normalul perioadei, mai ales în estul țării. Însă, va și ploua mai mult decât ar fi fost normal în această săptămână: 

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în jumătatea estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, excedent ce va fi mai pronunțat în regiunile sud-vestice.

ANM, prognoza meteo. Vremea 24 - 31 mai 2021

Va fi vreme normală în ultima săptămână din mai, posibil cu temperaturi mai scăzute în vest. Nici în această săptămână, ploile nu se vor opri, fiind chiar abundente: 

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în regiunile vestice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice și la munte.

ANM, prognoza meteo. Vremea 31 mai  - 7 iunie 2021

Iunie vine cu vreme bună, normală pentru prima săptămână de vară: 

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel