Prof. univ. dr. Alexandru PESAMOSCA, titlu de Excelență post-mortem

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința de astăzi, un proiect de hotărâre prin care i s-a conferit post-mortem Titlul de Excelență în domeniul medical prof. univ. dr. Alexandru Pesamosca (1930- 2011), unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chirurgi pediatri din România.

Tot astăzi, Consiliul General a aprobat și proiectul de hotărâre privind atribuirea denumirii de Piață Dr. Alexandru Pesamosca spațiului public situat la intersecția dintre stradă Sergent Nițu Vasile cu stradă Emil Racoviță și Bulevarul Alexandru Obregia, Sector 4, se arată într-un comunicat de presă PMB.

Cine este medicul Pesamosca

Doctorul Pesamosca și-a dedicat întreagă întreagă carieră copiilor, operând nu mai puțîn de 50.000 de copii cu malformații grave, pe lângă alte zeci de mii de copii tratați și vindecați pentru alte probleme de sănătate. A operat nenumărate cazuri extrem de complicate, unele în premieră mondială, a avut pacienți cu maladii complexe atât în țară, cât și în străînătate, iar grație talentului sau profesional excepțional, a fost solicitat să realizeze și operații în clinici din Franța, Italia, Republica Moldova și China.

În anul 2009, Asocitatia Română a Traumatologilor și Ortopezilor Pediatri i-a conferit cel mai înalt titlu științific, "Medic emerit pentru contribuții aduse la dezvoltarea chirurgiei și ortopediei pediatrice" în calitate de mentor al generației actuale de chirurgi și ortopezi pediatri și pentru toate realizările obținute.

Din anul 1957, a profesat că medic chirurg pediatru la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu", devenind ulterior șef de clinică, până în anul 1984. A lucrat apoi la Spitalul „Marie Sklodovska-Curie" (fostul Budimex), unde a şi locuit o bună bucată de vreme, fiind șeful clinicii de chirurgie și ortopedie pediatrică din 1984 până în anul 2000.

În anul 1971, timp de 1 an, a fost bursier la "Hôpital des Enfants Malades", din Paris. În perioada 1972-1975 realizează primele intervenţii de chirurgie toracică la nou-născut. În anul 1991 i s-a acordat titlul de profesor universitar, iar în anul 1993 cel de membru titular al Academiei de Ştiinte Medicale din România.

În anul 2000 a primit, din partea Preşedintelui României, Ordinul Naţional Serviciul Credincios în Grad de Comandor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel