Procedura de destituire a lui Donald Trump: Fostul consilier Bolton, alarmat de presiunile asupra Ucrainei

Fostul consilier pentru securitate naţională John Bolton a fost alarmat de presiunile Casei Albe asupra Ucrainei pentru anchetarea fostului vicepreşedinte american Joe Biden şi a sfătuit-o pe una dintre colaboratoarele să sesizeze juriştii administraţiei prezidenţiale, a declarat aceasta din urmă în cadrul unei audieri în Congres, potrivit media americane, relatează AFP.

Însărcinată până în luna august cu chestiunile legate de Rusia şi Ucraina în cadrul Consiliului pentru securitate naţională (NSC), structură care îl asistă pe preşedintele american în afacerile internaţionale, Fiona Hill a fost audiată luni timp de zece ore de comisiile Camerei Reprezentanţilor care efectuează ancheta în cadrul procedurii de destituire a lui Donald Trump.

Potrivit informaţiilor New York Times şi NBC News, Fiona Hill a explicat în cadrul acestei audieri cu uşile închise că John Bolton îl vedea pe Rudy Giuliani, avocatul personal al preşedintelui, drept 'o grenadă de mână care putea arunca pe toată lumea în aer'. Rudy Giuliani se află în centrul dosarului ucrainean care i-a adus preşedintelui american Donald Trump declanşarea unei proceduri de destituire. El este cel care ar fi fost însărcinat să ceară Kievului să găsească elemente compromiţătoare despre Joe Biden, posibil adversar democrat al miliardarului republican în alegerile prezidenţiale din 2020, şi despre fiul său Hunter, care s-a aflat în consiliul de administraţie al unei societăţi ucrainene.

Conform New York Times, Bolton a avut un schimb de opinii intens pe 10 iulie cu Gordon Sondland, care lucra cu Rudy Giuliani pentru a determina Ucraina să-i investigheze pe democraţi, potrivit unui număr de trei persoane care au auzit depoziţia. Potrivit New York Times, care citează elemente ale depoziţiei Fionei Hill, John Bolton ar fi declarat cu prilejul unor deliberări interne: 'Nu particip la indiferent ce manevră de trafic de droguri pun la cale Sondland şi Mulvaney'.

El s-a referit la Gordon Sondland, ambasadorul SUA la UE, şi Mick Mulvaney, şeful de cabinet al Casei Albe. John Bolton, care a fost demis luna trecută, i-ar fi cerut Fionei Hill să contacteze un jurist al NSC pentru a-i prezenta aceste fapte. Mărturia Fionei Hill pare să aducă noi elemente în ancheta pe care democraţii au deschis-o pentru constituirea unui dosar de punere sub acuzare a lui Donald Trump, pe care îl suspectează că a vrut să facă presiuni asupra omologului să ucrainean pentru ca acesta să dispună căutarea unor informaţii compromiţătoare despre Joe Biden şi familia sa, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel