Urmărește emisiunea live


Primul caz de coronavirus din Japonia a apărut la un bărbat care NU a mers în China

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Autoritățile nipone au confirmat primul caz de coronavirus din Japonia.

Autoritățile japoneze au confirmat primul caz de coronavirus transmis de la om la om la un bărbat care nu a vizitat China, dar care a transportat turiști din Wuhan, conform Agerpres.

Ministrul Sănătății din Japonia, Katsunobu Kato, a declarat că pacientul este un șofer de autobuz în vârstă de circa 60 de ani, care a transportat două grupuri de turiști din orașul chinez Wuhan, epicentrul virusului, la începutul lunii ianuarie, notează DPA și Reuters.

Șase infectați

Ministrul a confirmat totodată că un bărbat de circa 40 de ani din Wuhan a fost diagnosticat cu coronavirus, numărul persoanelor infectate din această țară ajungând la șase.

„Unul dintre ei nu a mers niciodată în Wuhan și a transportat turiști din Wuhan, de două ori, în ianuarie", a spus ministrul într-o întâlnire transmisă de televiziuni.

Sexagenarul a fost spitalizat sâmbătă. El prezenta simptome similare celor de gripă, a precizat Kato. Potrivit Kyodo, bărbatul este din orașul Nara.

Bărbatul nu a fost în China

„Nimic nu indică faptul că acest bărbat a fost în China", a precizat pentru AFP prin telefon un reprezentant al ministerului. „Dacă așa stau lucrurile, s-ar putea să fi fost infectat de turiștii din Wuhan. Iar dacă această a doua afirmație este corectă, ar putea fi vorba despre primul caz de transmitere de la om la om în Japonia", a adăugat el.

Celelalte cazuri identificate în arhipelagul nipon vizează doar persoane care au vizitat Wuhan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel