EXCLUSIV  Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, ÎNVINS. Dan Tănasă: O să facă din nou circotecă

Jurnalistul Dan Tănasă a anunțat că a fost respinsă de către Curtea de Apel Târgu Mureș, contestația în anulare a primarului UDMR din Miercurea Ciuc împotriva deciziei definitive a aceleiași instanțe. Decizia îl obligă pe primarul UDMR să îndepărteze steagul secuiesc și steagul orașului de pe fațada primăriei.

Dan Tănasă a discutat în exclusivitate cu DC News despre procesul pierdut de către primarul UDRM, Raduly Robert. Procesul se referea la arborarea nelegală a mai multor steaguri la sediul Primăriei Miercurea Ciuc.

Acțiunea în instanță a fost înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) deși ea ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei.

Astfel, decizia definitivă îl obligă pe primar să îndepărteze imediat steagul Consiliului Naţional Secuiesc, cunoscut şi ca „steagul secuiesc”, și cele două steaguri albe cu dungă roşie, considerate ca fiind „steagul Municipiului Miercurea Ciuc”, de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Curtea de Apel din Târgu Mureș a respins definitiv contestația în anulare depusă de primarul Raduly Robert, după ce inițial recursul fusese respins în 13 decembrie 2016.

”A fost o cale de atac extraordinară utilizată de către primar. Nu avea niciun sorți de izbândă. Sentința a rămas definitivă din 13 decembrie. El avea la dispoziție 30 de zile să o pună în executare, dar se folosesc de astfel de tertipuri. Au înaintat o cale extraordinară de atac, contestație în anulare, pe care au pierdut-o.

În momentul acesta trebuie să dea jos de pe fațada primăriei steagul secuiesc și steagul Municipiului Miercurea Ciuc, adoptat încă din anii '90 în mod ilegal. Steagul era adoptat din 1992 și folosit de către Primăria Miercurea Ciuc în spațiu public în mod ilegal. Legea steagurilor locale a fost adoptată de către Parlament abia în 2015.

Probabil că o să îl dea jos după o conferință de presă în care o să facă din nou puțină circotecă. Eu oricum, aștept cam o săptămână, iar dacă nu îl dau jos apelez din nou la executorul judecătoresc”, a precizat Dan Tănasă în exclusivitate pentru DC News.

Prefectul, atitudine obedientă în fața UDMR. Trei procese pierdute 

Jurnalistul a subliniat faptul că sarcina și obligația legală de a demara un proces în acest sens era a prefectului, care ”stă în genunchi în fața UDMR”.

Dan Tănasă a amintit  că mai are un proces câștigat cu Primăria Miercurea Ciuc, în ceea ce privește inscripția ”varoshaza” (nr. în maghiară ”casa orașului”), proces câștigat definitiv și irevocabil. Așadar, inscripția aflată pe clădirea oficială va trebui îndepărtată.

”Sunt denumiri de insituții publice utilizate în sistemul administrativ din Ungaria. Ele au fost utilizate și pe teritoriul nostru, dar în momentul în care acea parte din România făcea parte din Imperiul Austro-Ungar. În prezent, astfel de denumiri sunt utilizate în Ungaria”, a precizat Dan Tănasă, care a confirmat că și în acest proces se va adresa executorului judecătoresc pentru ca decizia să fie implementată.

Dan Tănasă l-a mai executat silit și în trecut pe primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert care a fost obligat să dea afară din sala de ședințe a primăriei și din biroul primarului, steagul Ungariei, steagul secuiesc și steagul municipiului. Primarul a scos steagurile din incinta instituției în urma unei conferințe de presă în care l-a atacat pe jurnalistul Dan Tănasă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel