Primăria Mangalia, luată cu asalt de viceprimar, cu ajutorul unui executor judecătoresc - VIDEO

minca
minca

Liderul PC Constanţa, Ion Mincă, liderul PC Constanţa, a încercat, miercuri, cu ajutorul unui executor judecătoresc  să intre în sediul Primăriei Mangalia, pentru a-şi prelua atribuţiile de primar interimar după ce primarul Mihai Claudiu Tusac a fost eliberat din funcţie, nici jurnaliştii nefiind lăsaţi să intre în incintă.

Ion Mincă, lider al PC Constanţa, care în calitate de viceprimar ar fi trebuit să preia atribuţiile de primar al municipiului Mangalia încă din 24 noiembrie, după cum anunţa prefectul judeţului, Claudiu Palaz, nu a putut face acest lucru, reprezentanţii Primăriei contestând desemnarea sa ca primar interimar.

În aceste condiţii, Mincă a apelat la un executor judecătoresc cu care a mers, miercuri, la primărie, într-un final reuşind să intre în sediu. La intrarea în primărie s-a creat o busculadă între jurnalişti şi forţele de ordine, care nu au permis accesul presei.

"Consiliul Local a făcut o şedinţă de îndată în care a decis ca Sorin Andrei să fie numit primar, însă nu există niciun ordin emis de prefect în acest sens. Refuză, fără nicio explicaţie, să-mi predea ştampila de primar. Nu am reuşit să ajung la etajul 1, uşile sunt încuiate", a spus Ion Mincă, cerându-le jurnalişilor "un sfat".

El a mai spus că dacă nu va reuşi să intre în posesia ştampilei va face plângere penală împotriva reprezentanţilor Primăriei Mangalia.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a anunţat, în 24 noiembrie, că atribuţiile de primar al municipiului Mangalia au fost preluate de liderul PC Constanţa, Ion Mincă, după ce edilul Mihai Claudiu Tusac a fost eliberat din funcţie, iar ordinul prin care atribuţiile fuseseră preluate de alt viceprimar a fost anulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel