Prima adversară a Simonei Halep la Turneul de la Miami (WTA) - Video

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Simona Halep și-a aflat prima adversară la revenirea sa în circuit, în prima rundă a turneului de tenis Miami Open (WTA 1.000).

Conform site-ului WTA, în primul meci de la turneul de tenis Miami Open Simona Halep o va înfrunta pe spaniola Paula Badosa. Turneul va vaea loc între 19-31 martie 2024.

Simona Halep începe de la zero în clasamentul WTA. Halep a jucat de două ori cu Badosa (73 WTA) și a câștigat ambele partide, ambele disputate în 2022.

Video

În cazul în care va trece de Pula Badosa, Halep se va confrunta în turul secund cu belarusa Arina Sabalenka, numărul doi mondial.

Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la Miami Open este calificarea în semifinale în 2015 şi 2019.

Amintim faptul că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul făcut de Simona Halep şi i-a redus, marţea trecută, suspendarea de patru ani la nouă luni. Suspendarea a fost pronunțată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere. Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător, se conform comunicatului TAS.

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe data de12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a zis atunci că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru două încălcări distincte ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

De asemenea, Simona Halep a dat în judecată compania din Canada care a produs suplimentele nutriţionale din cauza cărora spune ea că a fost testată pozitiv şi, ulterior, suspendată patru ani pentru dopaj. Simona Halep vrea despăgubiri mai mari de 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care realizează Schinoussa Superfoods, în urma testului pozitiv la roxadustat (medicament utilizat de oamenii cu anemie, n. red.) din anul 2022, de la US Open. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel