EXCLUSIV  Previziune despre România creștină. Hideg (ARGUMENT): Se va întâmpla în jurul anului 2040

Foto Pexels
Foto Pexels

Institutul ARGUMENT a publicat rezultate deosebit de interesante privind evoluția religiozității din România.

Jurnalistul Val Vâlcu a remarcat duelul ideologic dintre partidele din coaliția de guvernare, PNL și USR-PLUS, după ce Ludovic Orban i-a acuzat pe progresiști că parcă nici nu sunt români, subliniind că liberalii sunt credincioși.

Directorul Institutului ARGUMENT, Mădălina Hideg, a explicat într-un interviu EXCLUSIV pentru DC NEWS: „Din măsurătorile noastre, reiese că biserica este a doua instituție în care românii au cea mai mare încredere, după armată. Poziționarea pe locul secund este de câțiva ani încoace. Cel puțin în anii ’90, biserica era pe primul loc, undeva la 90% în opțiunile celor care își exprimau opiniile”.

VEZI ȘI: Marea revoluție a joburilor: Telemunca, avantaje şi dezavantaje. Hideg (ARGUMENT): S-au înregistrat și influențe negative.

„În acest moment, însă, încrederea în biserică a scăzut undeva la 60 și un pic de procente. Acest lucru vine evident pe fondul scandalurilor din biserică, pe fondul modificării pur și simplu a comportamentului religios. Interesant este că există studii la nivel internațional care leagă religia de dezvoltarea economică”, a mai spus sociologul.

În 20 de ani, România va fi o țară predominant atee

„Ca o previziune pentru România, acele studii spun că undeva în anii 2040, România va fi o țară atee. Acest lucru se întâmplă pentru că în momentul în care securitatea economică este suficient de crescută, oamenii nu își mai pun speranța în Dumnezeu că îi va ajuta să depășească o anumită situație. De altfel, sunt state la nivel european care experimentează ateismul la nivel destul de răspândit cum sunt Franța, Germania, dar în cazul acestora nu este neapărat o surpriză pentru că tocmai aceste state sunt cele de la care au plecat marile reforme religioase”, a adăugat Hideg.

„Să spunem că va predomina [ateismul]”, a precizat Val Vâlcu. „Adică nu va fi România atee, ci numărul celor care se declară atei va fi mai mare decât al celor care se declară practicanți, susținători ai religiei. Ar fi extraordinar ca în 20 de ani să nu mai avem probleme economice, să fie asigurată securitatea financiară”.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel