Preparatul din bucătăria tradițională românească care este PLIN de nutrienți. "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat"

Preparatul din bucătăria tradițională românească care este PLIN de nutrienți. "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat" / Foto: Pixabay
Preparatul din bucătăria tradițională românească care este PLIN de nutrienți. "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat" / Foto: Pixabay

Există un preparat în bucătăria tradițională a românilor care este plin de nutrienți.

Este vorba de banala ciorbă sau supă. Nutriționistul Mihaela Bilic spune despre acest preparat că "este mai echilibrat în materie de nutriție". Ciorba este dietetică și poate fi digerată ușor.

"Există un preparat care face parte din tradiția culinară a românilor, însă și-a pierdut locul de cinste la masa noastră. Este vorba de banala ciorbă sau supă care, din păcate, se gătește din ce în ce mai rar, chiar și în familiile cu copii.

Nutriționiștii din toată lumea au recunoscut la unison că de la supă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat în materie de nutriție. În Franța, masă de seară se mai numește souper, de la obiceiul de a mânca la cină o simplă supă. Tot supa ca fel unic de mâncare era servită

Din punct de vedere nutritiv ciorba este un fel de mâncare complet și echilibrat. Avem în ea legume, paste făinoase orez sau cartofi, un pic de carne sau pește și multă apă. Ciorba hidratează, încălzește și hrănește cu puține calorii. Indiferent că e cu carne sau doar cu legume, că o mâncați caldă sau rece, că este acră sau dulce, reconsiderați ciorba și supa în alimentația zilnică.

"În ciorbă nu poți ascunde grăsimea"

Este cea mai simplă formă de a consuma legume în cazul copiilor și al bătrânilor, iar în cura de slăbire este preparatul ideal. Cantitatea de făinoase, carne sau cartofi dintr-o ciorbă nu depășește niciodată 2-3 linguri, deci este un mini-felul 2 diluat în multă apă. Ciorba stă în stomac cu 30% mai mult timp față de un felul doi, deci satură mai repede și ține de foame mai mult; această curiozitate a fost constatată ecografic și nu a putut fi explicată, de unde numele de “paradoxul ciorbei”.

În ciorbă nu poți ascunde grăsimea, în cel mai rău caz ea se ridică la suprafață și poate fi eliminată cu lingura. Spre deosebire de salate, orez sau paste făinoase care conțin sosuri cu mult ulei și au multe calorii, ciorba e dietetică și poate fi degresată ușor." a explicat nutriționistul Mihaela Bilic în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la PRO TV.

VEZI ȘI: Masa de Crăciun. Chef Alex Petricean, meniu pentru 12 persoane. Cum să te organizezi ca să îți iasă totul perfect, fără risipă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel