EXCLUSIV  PREMIERĂ la Sectorul 5. Primarul Florea: "Suntem singurii din țară". Elena Cristian: MĂ MUT ACUM!

Daniel Florea anunţă un proiect în premieră în administraţia locală din România, implementat în Sectorul 5 al Capitalei. 

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a explicat care sunt cele mai importante proiecte de digitalizare implementate la nivelul administraţiei pe care o conduce. 

"Digitalizarea este un domeniu în care cu toţii trebuie să facem eforturi mari pentru că e nevoie de foarte multă voinţă pentru a se implementa astfel de programe. La noi nu mai există în acest moment necesitatea de a interacţiona fizic cu lucrătorii de la Impozite şi taxe locale şi cu cei de la evidenţa populaţiei. Doar vii şi îţi ridici actele.

Noi nu mai avem niciun funcţionar la Impozite şi taxe locale pentru interacţiunea cu persoanele juridice. Toate discuţiile se fac online. De asemenea, de la 1 mai nu se va mai plăti nimic cu cash la Impozite şi taxe Sector 5, totul se va face electronic. Avem cele mai multe posibilităţi de plată electronică. Totodată, suntem singurii din ţară unde nu trebuie să vii fizic pentru a te putea înscrie cu rol fiscal, se poate face aceasta prin orice metodă de vizualizare online.

Legislaţia noastră este lacunară în acest domeniu: pentru a te înscrie trebuie să vii să te vadă funcţionarul, să te confrunte şi să vadă că eşti tu. Noi am implementat un regulament european din 2014, astfel încât, în acest moment, dacă vrei să-ţi faci rol fiscal la Sectorul 5 poţi intra pe orice sistem gen Skype, funcţionarul verifică ce ai trimis pe mail, verifică dacă fotografia din buletin corespunde cu omul pe care-l vede pe ecran şi în acel moment te poate înscrie", a explicat primarul Daniel Florea în cadrul dezbaterii  “Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business?”, organizată de către DC Media Group.

Elena Cristian: Mă mut în Sectorul 5

"Deci la dumneavoastră se poate interacţiona cu funcţionarii pe Skype? Că mă mut în Sectorul 5", a întrebat, surprinsă, Elena Cristian, moderatorul dezbaterii.

"Da, se pot trimite documentele pe mail, după care funcţionarul îl apelează pe Skype, îl confruntă cu documentul de identitate trimis pe mail şi apoi îl ia în evidenţă", a răspuns primarul Daniel Florea.

Video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel