Premieră în România de Crăciun. Vestea dată de Ministerul de Interne

Crăciunul din acest an a fost cel mai sigur şi cel mai liniştit din ultimii cinci ani, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliţie Monica Dajbog.

'Crăciunul 2015 a fost cel mai liniştit şi cel mai sigur Crăciun din ultimii cinci ani, iar acest lucru se datorează inclusiv mobilizării şi efortului colegilor noştri: poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, piloţi, medici şi paramedici SMURD', a subliniat ea. Potrivit acesteia, faptele de omor au înregistrat o scădere de opt ori faţă de 2011, tentativele de omor s-au diminuat de asemenea faţă de media ultimilor ani, iar faptele comise cu violenţă au scăzut de trei ori faţă de 2014. Totodată, în ultimii trei ani s-a înregistrat o scădere cu 15% a accidentelor rutiere. Acestea s-au diminuat, de asemenea, cu 7% faţă de 2014. Numărul persoanelor rănite grav a fost şi el în scădere: cu 33% mai mic faţă de 2013 şi cu 28% faţă de 2014.

Două elicoptere ale MAI au asigurat suportul aerian al misiunilor poliţiei rutiere, traficul fiind supravegheat şi monitorizat din aer, pe principalele artere rutiere, în zona de centură a Capitalei şi pe DN1.

'Aceste misiuni aeriene vor continua şi mâine, când ne aşteptăm la înregistrări mari de trafic', a precizat Monica Dajbog. În ce priveşte comerţul cu articole pirotehnice, au fost confiscate 37,8 tone de astfel de materiale şi au fost constatate 328 de infracţiuni. În prezent, 331 de persoane sunt cercetate pentru acest tip de fapte.

'Este de reţinut că nu s-au înregistrat cazuri de rănire ca urmare a folosirii articolelor pirotehnice şi nici distrugeri cauzate de folosirea acestora în mod necontrolat', a declarat purtătorul de cuvânt al MAI. În prima zi de Crăciun au fost la datorie 37.000 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel