Precizări după speculațiile despre Bălănescu, liderul Marii Loje Naționale din România

Marea Lojă Națională din România răspunde oficial în urma apariției unor speculații privind activitatea unei așa-zise ”Comisii speciale” care l-ar fi suspendat din funcție pe Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, Prof. univ. dr. Radu Bălănescu.

'Pentru corecta informare a publicului, în urma apariției unor speculații privind activitatea unei așa-zise ”Comisii speciale” care l-ar fi suspendat din funcție pe Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, Prof. univ. dr. Radu Bălănescu, precizăm următoarele:

Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, Radu Bălănescu, a fost ales ca Mare Maestru al MLNR în Conventul din data de 3.11.2018, cu voturile majorității covârșitoare a celor prezenți - 94,2 la sută.


Conform cadrului legal de funcționare a Marii Loji Naționale din România, mandatul Marelui Maestru este de 5 ani și va înceta, pe cale de consecință, în 2023.


Din așa-zisa ”Comisie specială” fac parte persoane suspendate din activitatea masonică, fără drept de a face parte dintr-un organism masonic de acest tip, neavând niciun mandat de reprezentare legală în acest sens și care folosesc ilegal însemnele Marii Loji.


Un astfel de grup nu poate reprezenta legal voința celor peste 13 mii de membri ai Marii Loji, a căror armonie nu poate fi tulburată de interesele unor persoane plasate în afara regulilor sale.' potrivit unui comunicat de presă transmis de Marea Lojă Națională din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel