Portugalia: Mario Centeno rămâne ministru de finanţe în noul guvern

Preşedintele Eurogrupului, Mario Centeno, a fost numit din nou, marţi, în funcţia de ministru de finanţe al guvernului portughez rezultat în urma alegerilor legislative de la 6 octombrie, marcat de menţinerea în post a 14 personalităţi din totalul celor 19 portofolii, notează AFP, citeză Agerpres.

Componenţa noului executiv condus de socialistul Antonio Costa a fost anunţată în marţi seară de preşedinţia Portugaliei.

Alături de Mario Centeno, în nucleul dur al guvernului se regăsesc trei responsabili care au ocupat aceeaşi funcţie în precedentul cabinet şi vor avea ca şi el rangul de ministru de stat: Pedro Siza Vieira la economie, Augusto Santos Silva la externe şi Mariana Vieira da Silva la preşedinţia consiliului de miniştri.

Eduardo Cabrita a rămas la interne, Joao Gomes Cravinho la apărare şi Francisca Van Dunen la justiţie.

Ana Mendes Godinho, până în prezent secretar de stat la turism, l-a înlocuit în funcţia al muncii pe José Vieira da Silva, principala modificare în lista cabinetului.

Instalat la putere în 2015 prin formarea unei alianţe inedite cu Blocul de Stânga şi Partidul Comunist, Partidul Socialist al lui Antonio Costa o obţinut o victorie netă la legislative, dar fără să-i asigure majoritatea absolută în parlament.

Fostul primar al Lisabonei, 58 de ani, se pregăteşte de această dată să guverneze singur, fără un acord oficial cu aliaţii săi de stânga, ceea ce îl va obliga să negocieze sprijinul lor de la caz la caz, inclusiv pentru adoptarea bugetului de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel