Portret al lui Marilyn Monroe estimat la 200 de milioane de dolari

Portret "Shot Sage Blue Marilyn"
Portret "Shot Sage Blue Marilyn"

Casa Christie's a anunţat luni scoaterea la licitaţie în luna mai a unui portret al lui Marilyn Monroe de Andy Warhol, cu o valoare estimată la 200 de milioane de dolari, fiind cea mai scumpă operă de artă din secolul al XX-lea vândută vreodată la licitaţie.

Este vorba despre tabloul "Shot Sage Blue Marilyn" pictat în 1964 de Andy Warhol, "pictura cea mai importantă din secolul al XX-lea vândută la licitaţie într-o generaţie", potrivit unui comunicat al casei Christie's din New York.

În cadrul unei conferinţe de presă, oficialii Christie's au declarat că celebra imagine cu Marilyn Monroe a aparţinut fundaţiei lui Thomas şi Doris Ammann (frate şi soră) din Zurich, care va dedica veniturile din vânzare "îmbunătăţirii vieţii copiilor din întreaga lume, prin programe de sănătate şi educaţie", potrivit Agerpres.

"Cu 100% din vânzarea unui singur tablou destinată organizaţiilor de caritate, aceasta este cea mai importantă licitaţie în scop filantropic de la colecţia lui Peggy şi David Rockefeller în 2018", a spus Christie's.

În opinia lui Georg Frei, preşedintele Fundaţiei Ammann, "imaginea lui Marilyn de Andy Warhol, cu siguranţă mai faimoasă în prezent decât fotografia originală preluată din filmul Niagara de Henry Hathaway, atestă puterea sa vizuală intactă în acest nou mileniu".

Potrivit unui clasament stabilit de AFP, recordul absolut pentru vânzarea unei opere de artă la licitaţie este deţinut în prezent de "Salvator Mundi" de Leonardo da Vinci, vândut în noiembrie 2017 cu suma de 450,3 milioane de dolari de casa Christie's din New York. 

Marilyn Monroe, una dintre cele mai mediatizate personalități din toate timpurile

S-a născut pe 1 iunie 1926, în orașul Los Angeles. În linii mari, principalele repere ale scurtei sale vieți s-ar putea rezuma la o copilărie tumultoasă, inteligență sclipitoare, povești de dragoste incredibile, succes fulminant, depresii, dependență de alcool și o moarte fulgerătoare la doar 36 de ani. 

Marilyn Monroe ar fi avut o relație secretă cu John Kennedy

Invitată de Frank Sinatra, la Palm Springs, într-o vacanță, Marylin îl cunoaște în anul 1959, pe John Kennedy.

În acel moment, actrița era singură, după o căsnicie plină de incidente cu scriitorul Arthur Miller și o relație furtunoasă cu interpretul francez Yves Montand.

Deși Kennedy era căsătorit, între cei doi se aprinde o dragoste ca-n filme. Relația dintre cei doi continuă și după ce John Kennedy ajunge președinte, cei doi locuind împreună în secret, sub protecția FBI, potrivit unui articol publicat de Kfetele.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel