Ponta îl susține Radu Tudor după scrisoarea trimisă lui Iohannis

Victor Ponta susține demersul lui Radu Tudor după ce jurnalistul i-a transmis o scrisoare lui Klaus Iohannis privind o greșeală făcută de CSAT, prin Departamentul Securității Naționale, în anul 2010.

Radu Tudor face referire la o greșeală făcută de CSAT prin Departamentul Securității Naționale. Este vorba despre menționarea mass media drept vulnerabilitate la adresa securității naționale, în documentul intitulat „Strategia Națională de Apărare a României, pag 14 – Capitolul 6.2 Vulnerabilități". 

Reacția lui Victor Ponta a venit imediat pe pagina sa de Facebook. "Susțin cu toată convingerea (ca vicepreședinte al CSAT și cetățean al României) demersul lui Radu Tudor!", a scris premierul.

VEZI ȘI: Cine este blonda de lângă Traian Băsescu. Legătura cu Elena Udrea

Iată scrisoarea lui Radu Tudor către Klaus Iohannis:

Catre,
Presedintele Romaniei
Domnul Klaus Iohannis

Stimate domnule presedinte Klaus Iohannis,

Avand in vedere ca Administratia prezidentiala a demarat procesul pentru elaborarea unei noi Strategii Nationala de Aparare, va supun atentiei dumneavoastra propunerea pentru repararea unei greseli facute de CSAT, prin Departamentul Securitatii Nationale, in anul 2010.

Discursul dumneavoastra din luna Ianuarie a.c. rostit in fata plenului CSM pledeaza serios pentru o astfel de reparatie, ce poate fi facuta in proxima sedinta a CSAT.

Este vorba despre mentionarea mass media drept vulnerabilitate la adresa securitatii nationale, in documentul intitulat „Strategia Nationala de Aparare a Romaniei – pag 14 – Capitolul 6.2 Vulnerabilitati"

Iata acesta pasaj :

„Fenomenul campaniilor de presa la comanda cu scopul de a denigra institutii ale statului, prin raspandirea de informatii false despre activitatea acestora;
presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice in vederea obtinerii de avantaje de natura economica sau in relatia cu institutii ale statului".

Sunt incredintat, domnule Presedinte, ca viziunea expusa in discursul dumneavoastra la CSM dar si in luarile de cuvant publice este contrara spiritului si continutului acestui articol, ce constituie o interpretare abuziva si nedemocratica a unor vulnerabilitati concrete la adresa securitatii nationale.

Pana la prima sedinta CSAT pe care o veti prezida, va rog sa dispuneti si retragerea acestui document de pe site-ul oficial www.presidency.ro

Romania lucrului bine facut poate incepe si prin repararea celui prost facut.

Va multumesc,

Radu Tudor
Analist politic si militar
Realizator Antena 3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel