Ponta: Dosarele de la referendum sunt politice, pornite de Morar, Papici și toată trupa

ponta
ponta

Victor Ponta și-a menținut, joi, la Parlament,  opinia potrivit căreia dosarele celor care au votat la referendum sunt "dosare politice" pornite de către "domnul Morar, domnul Papici și toată trupa".

"Mi-am menținut și îmi mențin opinia pe care mi-am exprimat-o astă-vară. Și de astă-vară și până astăzi nu mi-am schimbat-o, ci dimpotrivă mi-am întărit-o, că dosarele celor care au votat la referendum sunt dosare politice pornite de către domnul Morar, domnul Papici și toată trupa. Nu-mi schimb această părere", a declarat Victor Ponta.

Premierul a afirmat că Lucian Papici nu a fost schimbat din funcția de șef al Secției I a DNA, ci acestuia i-a expirat mandatul.

"Nu a schimbat nimeni niciun procuror. S-au terminat mandatele, cum s-a terminat și la domnul Morar. După două mandate, conform legii, nu ai voie să ai un al treilea mandat. Faptul că s-au terminat mandatele la DNA, șefi și adjuncți, s-au numit în vară, doamna Kovesi, domnul Nistor și celălalt adjunct. S-a terminat mandatul, la Secția a II-a a fost numit domnul Dumitrescu. La Secția I s-a terminat mandatul la sfârșitul lui septembrie, lucrul pe care-l știa toată lumea. Domnul ministru al Justiției, cum a făcut și în cazul doamnei Kovesi, când urla toată lumea, toți macoveiștii, a făcut propuneri pentru un mandat întreg de trei ani. Nu a făcut propuneri pentru oameni aduși de cine știe de unde, ci pentru oameni din DNA, care au lucrat la dosare din DNA. Nu are nicio legătură cu dosarele pe care domnul Papici le-a avut, și-a terminat toate dosarele, revine la funcția de procuror pe care nu i-o ia absolut nimeni", a declarat premierul.

"Doamna Kovesi ocupă funcția, tot ceilalți ocupă toate celelalte funcții, oameni tot din DNA conduc Secția I, Secția a II-a. Sunt absolut hotărât și asta am și făcut în fața oricăror presiuni să asigur independența DNA-ului, atât față de Guvern, Parlament, coaliția pe care o conduc, dar și independența față de doamna Macovei, domnul Morar și Evenimentul Zilei. Deci, procurorii aceia trebuie să lucreze pentru țară, nu pentru unii sau pentru alții", a spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel