Pompiliu Popescu, medicul echipei naţionale, sfat pentru Simona Halep: Ca să iasă cu fruntea sus, ea trebuie să deplaseze vina către antrenor și să pledeze nevinovată

Foto: Stafful tehnic al Simonei Halep (sursa: Facebook Simona Halep)
Foto: Stafful tehnic al Simonei Halep (sursa: Facebook Simona Halep)

Medicul Pompiliu Popescu, cel care se ocupă de fotbaliştii echipei naţionale, transmite că Simona Halep poate scăpa de suspendare pentru dopaj doar dacă dă vina pe antrenori. 

”Proba este recoltată cel puțin acum trei săptămâni, o lună. S-au efectuat cele două probe, A și B. Proba B este cea care încheie testul, validează testul. Este definitivă. În această situație, nu mai este nimic de făcut din punct de vedere al sportivei. Este cu certitudine dovedită doparea. Că va merge la TAS sau nu, probabil va merge pe varianta că a fost o greșeală. Ei, nu are cum să fie o greșeală, pentru că acea substanță nu se poate ingera accidental. Nu se găsește în alimente. Ea trebuie doar administrată.

Atunci, substanța este folosită în situații de anemii, pentru că formează globule roșii, după dialize, după chimioterapie anti-cancer. Existența ei este destinată unor tratamente pentru afecțiuni grave. Nu poți să invoci în această situație că ai făcut tratament. Pentru ce? Anemia, sigur că da. Este unul dintre diagnosticele care necesită administrarea acestei substanțe", a declarat Pompiliu Popescu la Digisport

"Nu există niciun medic să facă aşa ceva"

"(n.r - Să se fi încrezut în staff?). Asta da. Nu este o greșeală de ingestie. Nu poate fi găsită în alimentație, că în mod accidental ai mâncat-o. Dar staff-ul da. Se practică acest lucru, în mai multe sporturi, la mai multe nivele. Când antrenorii au astfel de inițiative pentru a-și spori rezultatul muncii lor. Vă spun cu certititudine că nu există niciun medic pe pământ să facă așa ceva. Nu este un prost, un dobitoc, care să nu știe la ce duce așa ceva.

Bineînțeles că se poate. Poate provoca policitemia vera. O afecțiune care produce un număr mare de globule roșii, care duce la formare de cheaguri în artere, la creier și inimă. Nu există medic care să prescrie cu bună-voie așa ceva. Dar antrenori da, să-i crească banii și buzunarul unui sportiv. Faci asta ca să câștigi bani.

În momentul în care se vine la control, acolo trebuie să completezi niște formulare cu medicamentația pe care ai luat-o în ultimele săptămâni", a mai aratat medicul.

"Ca să iasă cu fruntea sus, trebuie să deplaseze vina spre antrenor"

"Dacă aduci un antrenor, avid să-și arate roadele muncii lui, acesta poate face un lucru și fără știrea sportivei. Nu știu care este situația, dar la nivelul ăsta și la banii ăștia, îți permiți să ai un medic pe problema respectivă. Nu e ca la Foresta Fălticeni, să zici nu-știu-ce. La nivelul ăsta, nu se poate greși. Aici, greșeala este exclusă.

Asta este varianta pe care ar putea să meargă cel mai bine, cel mai ușor. Să invoce imixtiunea antrenorului, celui care a vrut să-i crească performanța prin furt.

Atunci, ea poate să pledeze nevinovată, dar pe linia antrenorului, deplasând problema spre antrenor. Ea nu poate spune că nu a existat acea substanță în corpul ei.

Substanța rezistă cel puțin trei săptămâni în corp, ca un anabolizant, dar există efectul ei, care se regăsește în numărul mare de globule roșii. Beneficii, doar să furi, să câștigi bani într-un anumit moment. D-aia s-a creat antidopingul în sport, pentru a proteja sănătatea sportivilor de performanță.

Ca să iasă cu fruntea sus, ea trebuie să deplaseze vina către antrenor și să pledeze nevinovată. Mai mult nu are ce să facă”,  a concluzionat Pompiliu Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel