Polițiștii italieni, supărați că au primit măști de protecție ROZ: Dau o aparență de mai puțină autoritate

Polițiștii italieni, supărați că au primit măști de protecție ROZ. „Dau o aparență de mai puțină autoritate" / Foto: Pixabay
Polițiștii italieni, supărați că au primit măști de protecție ROZ. „Dau o aparență de mai puțină autoritate" / Foto: Pixabay

Polițiștii italieni sunt revoltați de faptul că au primit măști de protecție roz.

Polițiștii italieni s-au revoltat după ce au primit măști Ffp2 roz și spun că refuză să le poarte, pentru că ”nu onorează uniforma", relatează Mediafax. Este vorba despre o revoltă a polițiștilor italieni din secții precum Pavia, Varese, Ferrara, Siracusa, Bologna și Veneția, după ce au primit măști de protecție Ffp2 de culoare roz.

Conform Sindicatului Autonom de Poliție (SAP), polițiștii refuză să poarte măștile de această culoare și cer retragerea lor.

”Pe baza jurământului depus, uniforma trebuie să fie purtată cu respect pentru instituția din care faci parte. Mai ales într-un moment al istoriei când există o aversiune crescândă față de forțele de poliție. E nevoie de sobrietate și de respect față de uniformele purtate. Lucruri care trebuie să facă parte din sfera celor care sunt chemați să aplice regulile. Prin urmare, nu este recomandabil să se poarte accesorii nepotrivite care nu reprezintă administrația. Considerăm, așadar, că vestimentația și accesoriile folosite trebuie să fie adecvate și coerente cu uniforma”, scrie secretarul general al SAP într-o scrisoare trimisă șefului Poliției, citată de La Repubblica.

Rozul, prin urmare, nu se potrivește Poliției, ”dă o aparență de mai puțină autoritate", potrivit sindicatului. Polițiștii vor măști albe, albastre sau negre, ”în concordanță cu uniforma”.

Avantajul măștilor de protecție. Ne fac mai ATRĂGĂTORI, potrivit unui studiu

Au existat puține aspecte pozitive ale pandemiei de COVID-19, dar este posibil ca academicienii britanici să fi descoperit unul. Aceștia au făcut un studiu care arată că oamenii arată mai atractiv cu măști de protecție.

Cercetătorii de la Universitatea Cardiff au fost surprinși să descopere că atât bărbații, cât și femeile au fost apreciați că arată mai bine, cu o mască de protecție pe față. Ei au descoperit, de asemenea, că o față acoperită cu o mască chirurgicală de unică folosință ar fi probabil considerată cea mai atrăgătoare. Dr. Michael Lewis de la Universitatea Cardiff, expert în expresii faciale, a declarat că cercetările efectuate înainte de pandemie au descoperit că măștile medicale de față reduceau atractivitatea deoarece erau asociate cu boala. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel