PNL, plan SECRET. USR, exclus de la guvernare. Negocieri cu PSD și UDMR - surse

foto gov.ro
foto gov.ro

PNL ar avea un plan secret, alături de PSD, pentru a rămâne la guvernare. 

Liberalii ar analiza varianta de a merge mai departe fără partenerii de la USR PLUS. PNL ar negocia susținerea pentru un Guvern minoritar. Voturile de susținere ar veni de la PSD, care pune și anumite condiții. Ar fi discuții în acest sens între PNL, PSD și UDMR, conform unor surse Antena 3. 

PSD ar condiționa susținerea unui Guvern PNL - UDMR. Una dintre condiții ar fi ca la cel puțin două ministere importante, precum Fonduri Europene sau Transporturi, să aibă miniștri specialiști, nu oameni politici. 

În plus, liberalii ar promite social-democraților conducerea unei camere parlamentare. Totodată, oamenii PSD ar urma să ocupe funcții de conducere în ministere, mai exact funcțiile ocupate de cei din USR PLUS. 

În negocierile cu USR PLUS, PNL ar avea de renunțat la mult mai multe aspecte. USR PLUS ar vrea inclusiv funcția de premier. Totodată, cei de la USR PLUS nu l-ar mai vrea pe Florin Cîțu premier. Recent, se vehicula scenariul conform căruia Florin Cîțu, dacă ar câștiga șefia PNL, ar fi dispus să renunțe la funcția de premier, dar cu anumite condiții: funcția de premier să rămână la PNL, USR PLUS să primească strict ministerele pe care le-au avut și până acum, iar miniștri de demiși de el să nu se întoarcă în Guvern, respectiv Vlad Voiculescu (Sănătate) și Stelian Ion (Justiție). În trecut, Florin Cîțu s-a arătat nemulțumit de mai mulți miniștri USR PLUS. Vedem că cea mai mare problemă este cea pe PNRR, despre care, în acest moment, nu sunt vești când și cum va fi aprobat la nivelul Comisiei Europene. De asemenea, erau nemulțumiri în Guvern și față de Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă.

Vezi și: EXCLUSIV  Ministrul Drulă, execuţie bugetară... paralelă. Premierul, supărat

Contrele cu ”partenerii” de la USR PLUS au fost o piatră grea de gâtul Guvernului Cîțu. Astfel, scenariul conform căruia un Guvern PNL ar fi susținut de PSD în Parlament pare unul fezabil, cu atât mai mult în condițiile în care vedem că PSD nu susține demersul USR PLUS - AUR pentru retragerea încrederii Guvernului Cîțu în Parlament. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel