EXCLUSIV  Ministrul Drulă, execuţie bugetară... paralelă. Premierul, supărat

Guvernul României
Guvernul României

Surse din Guvern anunţă, în exclusivitate pentru DC NEWS, că premierul Florin Cîţu este supărat pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, pentru slaba execuţie bugetară din primul semestru al anului. 

Surse din guvern ne-au furnizat cifrele execuției bugetare la 6 luni pentru Transporturi, iar datele oficiale nu corespund deloc cu ce a prezentat ministrul Drulă azi.

Astfel, la MTI execuţia pe primele 6 luni a fost, de fapt, de 5,68 miliarde lei, reprezentând 40% din bugetul anual (14,27 mld lei) şi 73% din prevederile semestrului I (7,82 mld). La fonduri europene, pe primele 6 luni a făcut plăţi de 2,7 miliarde lei, reprezentând 34% din bugetul aprobat (7,96 mld) şi 61% din prevederile pentru semestrul I (4,42 mld). 

Se pare, aşadar, că execuţia bugetară ar fi de doar 61% din cât şi-a propus ministrul Drulă la început de an, şi de doar 34% din suma alocată ministerului pentru întreg anul. 

Astfel, premierul Florin Cîţu, care în acest moment pregăteşte rectificarea bugetară, ar fi extrem de supărat pe ministrul Drulă. 

Ce execuţie "record" a anunţat Drulă 

„Execuția bugetară a Ministerului Transporturilor  – avem record atât pe fonduri europene, cât și pe cele de stat. Pe fonduri europene, avem recordul absolut de absorbție după Revoluție: 623 de milioane de euro aduși în România pe fonduri nerambursabile de la Comisia Europeană. Am spus că ne-am pus o țintă record de 8 miliarde de lei și o vom respecta până la sfârșitul anului, asta înseamnă autostrăzi, căi ferate etc. Pe partea de fonduri de stat avem execuție 93%”, a declarat ministrul.

Cîţu anunţă proiecte cu ZERO execuţie la Transporturi 

„Sunt 38 de miliarde cerute de ministere la rectificare. Sunt solicitari exagerate pe toate ministerele. Noi vrem să reducem deficitul, nu să îl creștem. Dar vom aloca acolo unde sunt sigur că vor fi cheltuiți banii. Rectificarea pornește de la execuție, iar execuția cam pe toate ministerele este sub ce trebuia să fie la jumătatea anului. Sunt proiecte de investiții. Sunt și la Transporturi câteva proiecte. Mă interesează să nu ne batem joc de banii românilor. Execuția proastă este ca și cum ne-am bate joc de banii românilor”, a declarat premierul, care este şi ministru interimar de finanţe, conform Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel