Plajele secrete din Grecia. Locurile legendare în care poţi avea o vacanţă de neuitat

Fotografie creată de Nextvoyage, de la Pexels
Fotografie creată de Nextvoyage, de la Pexels

Grecia are mai mult de 6000 de plaje pe insule şi insuliţe, iar multe dintre acestea sunt izolate şi necunoscute de cei mai mulţi turişti. 

Iată câteva dintre insulele greceşti de care nu ai auzit niciodată, dar pe care vei dori să le vizitezi pentru a scăpa de aglomeraţia şi de agitaţia cotidiană. 

1. Serifos 

Serifos este casa legendară a lui Perseus, semizeul care, conform mitologiei greceşti, a ucis-o pe Medusa. Insula face parte din Ciclade, iar acum o jumătate de secol, banca de pe această insulă era, de fapt, o cutie de metal de pe o bicicletă. 

Deşi nu ajung mulţi turişti aici, pe insulă poţi găsi un centru de scufundări, dar şi baruri şi restaurante. Cele mai bune plaje sunt Psili Ammos şi Livadakia, pe acestea fiind şi taverne unde se servesc fructe de mare proaspete.

Pentru a ajunge pe Serifos, trebuie prima dată să ajungeţi în Santorini, iar de aici să mergeţi cu feribotul timp de trei ore şi jumătate. 

2. Chios 

Insula se afă aproape de coasta Turciei şi este faimoasă pentru copacii săi, din răşina cărora se spune că Hipocrate reuşea să vindece orice boală, de la lepră la tuse. 

Despre această insulă se spune că este locul de naştere al lui Homer, astfel că este bogată în cultură, de la casele cu faţade geometrice, la mănăstirea Nea Moni, existentă din secolul XI, până la casele din secolul XVII din Kampos. Dacă ajungeţi pe această insulă, trebuie să încercaţi celebrul ouzo, infuzat cu răşina menţionată anterior. 

Aici se poate ajunge cu avionul din Atena. Zborul durează mai puţin de o oră, scrie Daily Mail

3. Ikaria 

 

Puţine insule rămân blocate în timp precum Ikaria. Aflată în nordul Mării Egee, Ikaria îşi ia numele de la legendarul Icar, care s-ar fi înecat chiar în apropiere de această insulă după ce soarele i-a topit ceara care îi ţinea aripile. 

Ikaria este cunoscută pentru izvoarele de apă terapeutică şi pentru homarii delicioşi. Se spune că în secolele trecute, insularii dormeau toată ziua şi ieşeau din case toată noaptea. Încă se bucură de o reputaţie excentrică. Dacă ajungeţi pe această insulă, nu rataţi plajele Mesakti, Livadi şi Manganiti

Din Atena puteţi ajunge aici cu avionul, în doar 55 minute. 

4. Milos

 

Insula Milos este locul unde a fost creată statuia lui Venus, care acum se află la Luvru, în Paris. Insula are formaţiuni de rocă care pleacă din mijlocul vulcanic al acesteia. Stilul cicladic al insulei se vede perfect în sate precum Plaka, unde se găsesc acele case albe puse în linie. 

Cine ajunge aici trebuie neapărat să vadă catacombele creştine, aproape de locul unde a fost descoperită statuia lui Venus. 

De la Pireu până în Milos se ajunge cu feribotul, în trei ore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel