Plajele sălbatice de la Vadu și Corbu vor avea noi REGULI pentru turiști

Plajele sălbatice de la Vadu și Corbu vor avea noi REGULI pentru turiști / Foto: Pixabay
Plajele sălbatice de la Vadu și Corbu vor avea noi REGULI pentru turiști / Foto: Pixabay

Turiștii care merg pe plajele sălbatice de la Vadu și Corbu vor  trebuie să respecte noi reguli.

Cu puțin timp înainte de sosirea primului val de turiști, autoritățile anunță că au schimbat regulile de acces pe plajele sălbatice. La Vadu va fi o singură zonă destinată campării, iar la Corbu, camparea va fi permisă doar pe faleză înaltă, transmite Realitatea Plus. Totodată,  doar umbrelele și șezlongurile aduse de turiști vor putea fi montate pe plajă. Cu ajutorul noului regulament, autorităţile spun că își doresc să protejeze aria naturală, dar să le dea şi oportunitatea turiştilor de a se relaxa. 

„E vorba de niște reguli de utilizare a zonelor. Am încercat să creionăm câteva reguli ca totul să se desfășoare mai prietenos cu mediul”, a precizat Viorica Bîscă, reprezentantul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Noile reguli prevăd că accesul skijet-urilor sau instalarea beach barurilor pe plajă este complet interzisă. Agenții economici din zonă spun, însă, că aceste reguli nu le afectează activitatea deoarece știau deja despre ele.

„Ele sunt reguli știute de noi agenții și de turiștii care frecventează zonele sălbatice. Sunt cunoscute, ce trebuie să facă turistul? Să nu intre cu mașina pe plajă, ceea ce mă bucură la Administrația Biosferei e că a păstrat cele trei parcări”, a afirmat Stelică Murariu, manager cherhana.

O veste bună pentru turiști este că anul acesta vor fi instalate și puncte de prim ajutor pentru siguranța celor care vin să se relaxeze la malul mării.

Cea mai bună destinaţie de vacanţă, în funcţie de zodia ta. Cine ar trebui să călătorească în Franța, Brazilia sau California

Iată care sunt cele mai potrivite destinații de vacanță, în funcție de semnul tău zodiacal sau ascedent.

Berbec: Spania

Spania este o destinaţie de vis pentru nativii Berbec sau cei cu ascendent în Berbec, unde culorile vibrante, mâncarea delicioasă şi mişcările pasionale pe ritmuri latino te poartă într-o adevărată aventură. 

Taur: Franţa

Dacă mai trebuie să explicăm de ce aceasta este alegerea perfectă pentru un Taur, vom începe cu energia romantică şi visătoare şi arhitectura frumoasă. Apoi îţi vom face poftă de mese la braserii cochete, cu un pahar de vin, o degustare de brânzeturi şi alte delicatese fine. Nu uita să îţi delectezi simţul vizual şi cu galeriile de artă din minunatele muzee şi să te îţi bucuri simţul olfactiv cu câteva parfumuri franţuzeşti, bineînţeles. Mai ai nevoie de motive? Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel