Plajă extinsă la Mamaia. Administratorii nu au mai suportat și au mutat șezlongurile aproape de mare. Ce riscă

Plaja lărgită Mamaia foto turiști grup ”Am fost în vacanță”
Plaja lărgită Mamaia foto turiști grup ”Am fost în vacanță”

Patronii din Mamaia care au mutat șezlongurile aproape de apă vor plăti amenzi, spun autoritățile.

Unii administratori de plajă au mutat șezlongurile mai aproape de plajă, deși le este interzis acest lucru. Acum, aceștia riscă o amendă, transmit reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral, potrivit Digi24.ro.

După ce plajele au fost extinse, noile sectoare nu pot fi exploatate comercial, așa că șezlongurile operatorilor economici ar trebui să fie amplasate pe secțiunile vechi de plajă, la 150 – 200 metri de apă. Turiștii s-au arătat nemulțumiți de această decizie și, dorind să fie mai aproape de valurile mării, au solicitat ca șezlongurile închiriate să fie mutate. Printre reproșurile din urma lucrării se numără duritatea noii suprafețe, dar și adâncimea mare a apei aproape de țărm.

Reprezentanții instituției menționate spun că patronii au mutat șezlongurile și vor fi mai întâi avertizați, iar în cazul în care refuză să remedieze situația vor fi amendați.

Stațiunea a fost distrusă, spune Bogdan Chirieac

„Se fac multe lucruri fără cap, cum au făcut acum la mare. N-am înțeles-o pe asta cu plaja, poate nu mă pricep eu”, a spus Laura Vicol, în interviul EXCLUSIV acordat DC NEWS la finalul lunii iunie. „Nu, cu plaja haideți să o subliniem. Ne pricepem, suntem oameni raționali. Au distrus stațiunea Mamaia. Au mărit plaja de la 150 de metri la 400 de metri”, a adăugat analistul politic Bogdan Chirieac.

„Ca să ridice alte stațiuni cumva?”, a întrebat Vicol. „Mi-e teamă că alte stațiuni din afara României”, a răspuns Chirieac. „Ca să înțelegeți... se plonjează direct de pe malul mării în apă, la doi metri. Am filmulețe trimise. Cum să te duci tu cu copiii de 2-3 ani, 10 ani, 11 ani. Hai că pe cei mici de 2-3 ani îi ții lângă tine, dar pe cei de 10-11 ani cum faci?”, a mai spus Vicol.

Se pot întâmpla nenorociri

„Doamnă, ca să ajungeți la mare trebuie să parcurgeți 400 de metri de deșert!”, a mai precizat Chirieac. „Vă dați seama ce nenorociri se pot întâmpla acum? Slavă Domnului că avem salvamari, sper să fie acolo toată vara. Vă dați seama ce se poate întâmpla în această vară acolo, cu copiii? Eu numai la copii mă gândesc”, a continuat Vicol.

„Aici, dumneavoastră personal merită să faceți o inițiativă legislativă să readucă plajele la forma inițială”, a mai transmis Chirieac. „Cu siguranță merită, dar nu se va întâmpla niciodată pentru că sunt om realist. Cu siguranță se poate face o astfel de inițiativă, dar implică foarte multe costuri. De aceea spun că sunt lucruri făcute fără cap. Tu trebuia să te gândești când ai făcut mizeria asta, să te gândești că acolo vin oameni și că distrugi o stațiune întreagă în detrimentul altora!”, a mai completat Vicol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel