Piure de cartofi cu praz / trufe. Nutriționist: O linguriță schimbă complet gustul

cartofi
cartofi

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a prezentat două variante de piure de cartofi „mai speciale”.

„Există o carte care se numește "Supă de pui pentru suflet". Dacă supa de pui e pentru suflet cred că piureul de cartofi ne hrănește și ne bucură întreaga ființă. E un fel de "confort food", ne alină și ne răsfață. O fi textura lui cremoasă, faptul că are amidon/glucoză care liniștește creierul și unt care satisface papilele gustative? Funcționează, asta știu sigur!

Spre deosebire de alte produse făinoase cartoful nu are gluten și este dietetic - un cartof are calorii cât o felie de pâine. Chiar și preparat cu unt, tot un produs dietetic rămâne, ba chiar are un indice glicemic mai mic deci îngrașă mai puțin. Piureul de cartofi nu este doar hrănitor, este un preparat aparte, o cremă fină ce ne calmează simțurile. Când ești bolnav sau convalescent, primești piure de cartofi. Când ești bebeluș tot piure de cartofi primești. Poate pentru că este ușor de digerat, nu dă alergii și e pe placul tuturor.

Astăzi mi-am propus să vă prezint două variante de piure de cartofi mai speciale: una cu trufe și alta cu praz. Poate veți spune că sunt sofisticate, însă sunt mai simplu de realizat decât credeți. Acum găsiți pretutindeni borcănele cu pastă de trufe și este suficientă o linguriță pentru a schimba complet gustul piureului de cartofi. 

Cât despre piureul cu praz, trebuie să recunosc că invenția este delicioasă și nu-mi aparține. Gustul de praz este delicat și completează perfect, ba chiar îmbogățește gustul piureului de cartofi. 

Fie că e garnitură sau fel de mâncare de sine stătător, piureul de cartofi poate fi "vedeta" sezonului de iarnă - cel mai cremos, gustos și delicat preparat care poate fi obținut dintr-un cartof”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel