Pistoalele găsite pe malul Nicolinei au fost uitate de un tânăr de 20 de ani

Foto ilustrativ / Imagine de Jabbacake de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Jabbacake de la Pixabay

Cele două pistoale găsite zilele trecute pe malul râului Nicolina aparțineau unui tânăr de 20 de ani din Iași. 

La scurt timp după ce un ieșean a sesizat prin 112 faptul că a găsit două pistoale aruncate, polițiștii au început să facă verificări, iar la scurt timp a fost identificat și proprietarul. 

Este vorba despre Florin B., un tânăr de 20 de ani din Iași. Dacă unul dintre pistoale era de tip airsoft, cel de-al doilea era cu bile de cauciuc și pentru el tânărul trebuia să aibă permis de port armă.

„La data de 18 aprilie anul curent, polițiștii Secției 6 Poliție au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că lângă o ghenă de gunoi este un rucsac în care se află două arme și alte bunuri. Verificările au fost continuate de polițiștii SAESP, fiind identificat tânărul care ar fi deținut aceste pistoale: unul tip airsoft, care nu necesită autorizare, iar celălalt neletal, supus regimului autorizării – aspect pe care acesta nu l-ar fi cunoscut.

În cauză se efectuează cercetări pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Rucsacul cu bunurile ar fi fost ascunse în apropierea locului unde au fost găsite, în vegetație. Cele două arme neletale au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, Anca Vîjiac.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, tânărul le-a spus polițiștilor că nu știa că are nevoie de permis de port armă pentru pistolul cu bile.

În ziua în care au fost găsite, un tânăr care a ajuns în zonă ar fi tras două focuri cu pistolul cu bile de cauciuc. Trebuie precizat faptul că armele nu pot fi folosite după bunul plac, chiar dacă este vorba despre cele de tip airsoft. Cel mai probabil, pe numele tânărului va fi deschis un dosar penal și va avea de dat explicații în fața legii, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel