EXCLUSIV  Sociologul Marius Pieleanu, necruțător: I-au tăiat nasul lui Coarnă!

Dumitru Coarna Facebook
Dumitru Coarna Facebook

Sociologul Marius Pieleanu a avut o abordare diferită de majoritatea comentatorilor, în cazul pedofilului din Poliție. Într-o intervenție pentru DCNews, conf. Pieleanu a analizat situația dezvăluită de agresiunea asupra unor minori într-un bloc din Drumul Taberei.

”Nu aș spune că este ceva excepțional că în Poliție se strecoară câte un astfel de individ, a spus Marius Pieleanu. În toate domeniile sunt dezaxați, de ce ar fi Poliția ferită de astfel de oameni? Alt aspect merită semnalat.

Acest caz, sau mai precis întârzierea în rezolvarea lui, a arătat ceea ce știam cu toții: lipsă de profesionalism. A fost demonstrată nu neapărat în cazul prevenirii (experiența din occident ne dovedește că e greu, dacă nu imposibil), ci mai ales în ceea ce privește prinderea criminalului.

Să treacă trei-patru zile până prinzi un om cunoscut de zeci de ofițeri, cu poza în toate ziarele și la toate televiziunile? Ce s-a așteptat? Cât a durat de când au văzut acele imagini extrem de clare și până la reținerea individului? Ce te făceai dacă fugea din țară? Sau dacă devenea agresiv, dacă ataca pe altcineva, să se răzbune, de furie că a fost demascat? Dacă era un terorist cu portbagajul plin de bombe, tot după trei zile în prindeau?

Practic, prin ceea ce a arătat Poliția, i-au tăiat nasul lui Coarnă, liderul sindical extrem de vocal, care ne spune ce buni și tari sunt polițiștii. De la reclamațiile privind furturile mărunte din mașină sau gospodărie, până la violențele domestice, cetățenii știu, din experiență, că principala grijă a polițistului este să nu se încarce cu un dosar care va fi rămâne cel mai probabil cu autor necunoscut. Cum să te facă să nu depui plângere, să se împace bătăușii, să nu rămână el cu AN-ul în catastif. Hai să vedem dacă în Drumul Taberei s-au recoltat amprente, dacă sunt temeinic strânse probele, dacă nu vor mai apărea și alte deficiențe, pe lângă întârzierea jenantă în recunoașterea și reținerea criminalului din Dr. Taberei. Altfel, e ușor să tot cerem salarii bune, pensii speciale, să ne plângem la televizor”, a concluzionat sociologul Marius Pieleanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel