Petre Daea, răspuns pe tema anchetei privind Casa de Comerţ Unirea: Nu pot fi eu întrebat despre aceste lucruri

Petre Daea
Petre Daea

Petre Daea a răspuns investigației Parchetului General privind înfiinţarea Caselor de Comerț agroalimentar.

Procurorii de la Parchetul General au început investigarea în programul Casei de Comerț agroalimentar, înființată de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, conform Antena 3. Este vorba despre magazinele în care se vând produse făcute de români în gospodăriile lor și care nu pot fi vândute în supermarketuri. Potrivit sursei citate, ancheta a pornit de la o plângere venită de la ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oroș, iar prejudiciul ar fi unul de un milion de euro.

Casa de Comerț este gestionată în baza legii

„N-am ce să vă răspund vizavi de ce spuneți dumneavoastră. Casa de Comerț este societate comercială, gestionată pe baza legii, cu structuri separate, care nu au treabă cu Ministerul Agriculturii. Ministerul Agriculturii nu face astfel de tranzacții. Iată de ce nu aș putea fi eu întrebat de o asemenea situație”, a spus Petre Daea.

„Sigur, vizavi de program putem discuta. Vizavi de concept, de formarea Casei, putem discuta. Aceste tranzacții nu intră în atribuțiile Ministerului Agriculturii, nici ale ministrului”, a mai afirmat Petre Daea.

Clarificări la conducerea Casei de Comerț

„V-aș îndemna să întrebați conducerea operativă a Casei de Comerț, pe domnul Izvoranul, pentru clarificări în situația în care dumnealui le știe și le cunoaște și în același timp opinia publică trebuie informată corect", a adăugat Daea.

La întrebarea dacă actualul ministru ar putea căuta nod în papură acestui proiect, Petre Daea a spus: „Se confirmă faptul că ministrul Oroș greșește și afirmațiile acestuia sunt extrem de grave".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel