Peste 1.000 de oameni și-au TURNAT prietenii sau vecinii după crearea unei linii telefonice în stilul „Securității”

Noua linie telefonică de urgență pentru raportarea încălcărilor legii securității naționale din Hong Kong a primit mai bine de 1.000 de apeluri, la câteva ore de la înființare.

Conform BBC, rezidenții metropolei pot trimite anonimi imagini, înregistrări și videoclipuri dacă suspectează că cineva a încălcat legea. Actul normativ a intrat în vigoare la începutul anului și incriminează secesiunea, subversiunea și complotul cu forțele străine. Pedeapsa maximă pentru încălcarea noii legi a securității din Hong Kong este închisoarea pe viață.

Poliția din Hong Kong a raportat că a primit mai bine de 1.000 de turnări până joi seara. Politicienii de opoziție și grupurile pentru drepturile omului avertizează că serviciul va putea fi folosit pentru aranjarea celor cu opinii diferite. „Prin încurajarea oamenilor să își toarne prietenii și vecinii, guvernul chinez reproduce în Hong una dintre cele mai de succes unelte pentru controlul social: o cultură de securiști”, a transmis Maya Wang de la Human Rights Watch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel