EXCLUSIV  Pesta Porcină. Semnal de alarmă pentru populație. "Este o situție dificilă"

Pesta porcină africană a determinat probleme în lanț. Un nou anunț a fost lansat pentru oamenii care consumă carne de porc.

Pesta porcină africană a determinat un fenomen care îngroapă afacerile fermierilor din România. Directorul Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România Stanca Tudor a declarat pentru DCNews că fermierii semnalează faptul că, în contextul actual, au ajuns la mâna comercianților care oferă prețuri de bătaie de joc. Mai mult, a avertizat ca, în aceste momente, consumatorii să nu cumpere carne de la rudele din mediul rural.  

"Comercianții profită"

"Ne semnalează fermierii că li se oferă prețuri foarte mici, iar comercianții oferă prețuri foarte mici abatoarelor. Este o situiație dificilă, deși s-a transmis pe toate cananelel că această carne nu se transmite la om. Punctul doi: în magazine și abatoare nu ajung animale și carne decât din zone de pestă porcină africană. Sunt dispoziții sanitare veterinare legale care nu permit să ajungă în rețeaua comercială carne decât din zone indemne de pestă porcină. Nu contează că nu afectează omul, dar nu permit medicii veterinari așa ceva. Comercianții profită de chestia asta. Consumatorul nu trebuie să cumpere carne decât din surse autorizate, acolo unde se vede că e carnea ștampilată, etichetată, nu de la rudele din mediul rural, nu unde se vinde mai pe sub mână", a declarat directorul APCPR pentru DCNews.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel