Pericolele din Ajun. Cum să NU ajungeți la urgență

Tudor Ciuhodaru, medic primar urgențe, avertizează cu privire la pericolele din Ajun de Crăciun care bagă oamenii în spitale. 

"În timpul aranjării bradului căderile de la înălţime precum cele de pe scaune, mese, scări provoacă adesea la numeroase traumatime toracice şi de membre soldate frecvent cu fracturi costale, de pumn si gleznă. Nu neglijaţi aceste leziuni. Toate necesită evaluare rapida clinica, imagistică şi biologică pentru asigurarea terapiei de urgenţă precum şi evitarea complicaţiilor ulterioare 'în doi timpi'. Pregatirea mesei de Crăciun s-a soldat în fiecare an şi cu numeroase plăgi şi arsuri prin lichid fierbinte ce necesită adesea rezolvarea chirurgicală.

Animalele din apartamente sunt mai agitate din cauza instalaţiilor electrice din brazi şi îşi pot zgârâia sau musca stăpânii. Pe lângă evitarea suprapunerii consumului de alcool cu astfel de activităţi cu risc traumatic recomandăm, în special persoanelor vârstnice, evitarea activităţilor ce presupun urcarea pe obiecte mai mult sau mai puţin stabile întrucât orice traumatism poate reprezenta o cauză de imobilizare prelungită sau de intervenţie chirurgicală. Nu lăsaţi nesupravegheate instalaţiile electrice nesupravegheate şi nu recurgeţi la improvizaţii pentru a evita riscurile de incendiu şi electrocutare. O atenţie specială trebuie acordată folosirii lumânărilor şi artificiilor. Sperăm doar ca românii să-si aminteasca semnificaţia acestei sărbători şi să petreacă cumpătat pentru a nu ajunge şi în acest an în număr mare la urgenţe", avertizează medicul Tudor Ciuhodaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel