Pereții cuptorului sunt acoperiți cu grăsime arsă? Luați un pumn de sare și bucurați-vă de rezultat

Pereții cuptorului sunt acoperiți cu grăsime arsă. Luați un pumn de sare și veți obține un rezultat incredibil. Sursa - Pexels
Pereții cuptorului sunt acoperiți cu grăsime arsă. Luați un pumn de sare și veți obține un rezultat incredibil. Sursa - Pexels

Nu este ușor să păstrezi cuptorul curat. În timpul coacerii, pe pereții cuptorului se formează un strat de grăsime arsă, pe care nu orice agent chimic îl poate elimina.

Prin urmare, gospodinele cu experiență au găsit o modalitate simplă de curățare a cuptorului.

Se pune un pumn de sare în interiorul cuptorului și se încălzește la 100 de grade. Imediat ce sarea devine aurie, opriți cuptorul. După cuptorul se va răci, îndepărtează sarea cu o pensulă sau un burete.

Apoi ștergeți interiorul cuptorului cu o cârpă, înmuiată în apă și detergent de vase, și veți vedea cum sarea a absorbit toată grăsimea.

 

BONUS. Trei zone din baie, pline de bacterii, pe care mulți uită să le curățe: iată care sunt acestea

 

Dintre toate camerele din casă, baia trebuie curățată zilnic, deoarece igiena este importantă. 

Dar, din păcate, există trei locuri în baie pe care chiar și cele mai experimentate gospodine uită, adesea, să le curețe. În timp, acestea pot deveni recipiente pentru bacterii, care se pot răspândi cu ușurință în întreaga cameră.

Hainele negre se decolorează în mașina de spălat? Patru trucuri, pe care puțini oameni le cunosc, îți vin în ajutor 

Rutina noastră de curățare a băii trebuie să includă nu doar obiectele sanitare, gresia și faianța, dar și corpurile de iluminat, ventilatorul, dulapurile și rafturile. 

Dar să vedem exact despre ce zone din baie vorbim:

Ventilatorul - Primul obiect din baie pe care mulți uită să-l curețe este ventilatorul. Acesta este foarte util nu doar pentru circulația aerului și eliminarea mirosurilor neplăcute, ci și pentru eliminarea rapidă a umidității după un dus fierbinte. Dacă ventilatorul nu este curat, se poate transforma rapid într-o capcană pentru praf și bacterii, fiind un mediu ideal ideal pentru apariția mucegaiului. Prin urmare, ventilatorul de baie trebuie dezasamblat și curățat bine cel puțin o dată pe lună.

Gospodinele pricepute pun săpun solid în rezervorul vasului de toaletă: trucul te scapă de mirosurile urâte

Al doilea loc de baie pe care mulți uită întotdeauna să-l curețe este corpul de iluminat. Curățarea corpului de iluminat este esențială în fiecare cameră a casei, dar cu atât mai mult în baie. Atunci când spălăm toaleta, bacteriile pot fi eliberate și se pot depune pe toate suprafețele băii. De aceea este esențial să nu omiteți să curățați și corpul de iluminat. 


Tigaia arsă poate arăta ca nouă: acest remediu al bunicii ne salvează de fiecare dată

Laturile și spatele vasului de toaletă -  Nu toată lumea curăță părțile laterale și spatele, vasului de toaletă, unde se pot acumula praf, germeni și bacterii.  Ar fi indicat să curățați și aceste zone, unde, de obicei, se se adună murdărie.  

BONUS. O linguriță de zahăr va rezolva o problemă neplăcută din bucătărie. Metoda bunicilor noastre

Luați o linguriță de zahăr și faceți asta pentru a rezolva o mare problemă din bucătărie.

Nu ne putem imagina viața fără zahăr. Îl folosim pentru a îndulci rețetele de patiserie și diverse băuturi, dar și pentru a pregăti creme, deserturi și tot felul de delicii culinare. Astăzi, însă, vă vom surprinde. Luați o linguriță de zahăr și faceți asta pentru a rezolva o mare din bucătărie.

Cum să-ți speli părul fără șampon, folosind doar produse naturale din cămară

O problemă foarte frecventă, care apare, mai ales vara, în bucătărie poate fi rezolvată cu o lingură de zahăr. Ați înțeles deja despre ce vorbim? Ei bine, vara furnicile ne invadează casa, mai ales bucătăria, fiind atrase de numeroasele alimente depozitate.

Cu ajutorul unor ingrediente puteți crea o capcană pentru furnici. Tot ce aveți nevoie este zahăr, un ou fiert tare și amidon de porumb. Totul va fi rezolvat fără prea mult efort.

Roșiile sunt încă necoapte? Iată cum poți să le gătești: trucurile celor mai experimentați bucătari 

Mai întâi, pregătim oul fiert și îl lăsăm să se răcească complet. Se sfărâmă apoi într-un bol și se combină cu zahărul și două lingurițe de amidon de porumb. Amestecă pentru a obține o pastă omogenă din care trebuie să facem mai multe biluțe.

Aranjăm aceste biluțe în punctele strategice ale bucătăriei, dar și în restului casei. Furnicile vor rămâne o amintire îndepărtată. Metoda este eficientă și mai presus de toate nu este la fel de dăunătoare precum clasicele insecticide.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel