Tigaia arsă poate arăta ca nouă: acest remediu al bunicii ne salvează de fiecare dată

O tigaie arsă poate arăta ca nouă - acest remediu al bunicii ne salvează de fiecare dată. Sursa - Pexels
O tigaie arsă poate arăta ca nouă - acest remediu al bunicii ne salvează de fiecare dată. Sursa - Pexels

Mai devreme sau mai târziu, orice vas din bucătărie se murdărește atât de mult încât nu mai poate fi curățat în mod tradițional, folosind un burete și un detergent cumpărat din magazin. 

Acest lucru este valabil, mai ales, pentru oalele și tigăile, care sunt în permanență în contact cu grăsimea și focul. Puține gospodine știu că nu este chiar atât de greu să curăți o tigaie murdară până când aceasta va străluci.

Mucegaiul din dulapuri poate fi eliminat cu acest produs ieftin, util și pentru pereții și cabina de duș

Nimic nu este mai deranjant în bucătărie ca o tigaie murdară! Mai devreme sau mai târziu, detergenții și bureții obișnuiți devin neputincioși împotriva grăsimii arse. Nici măcar un burete de metal  nu ne ajută într-o astfel de situație. Indiferent de metodele folosite, murdăria se dovedește a fi mai puternică. Pentru a scăpa de ea va trebui să folosim rețetele bunicii. 

Cum să scapi rapid de mirosul neplăcut din mașina de spălat cu câțiva bănuți 

Deci, pentru a curăța tigaia arsă, vom avea nevoie de următoarele lucruri: carbonat de sodiu - 300 de grame, adeziv silicat - 1 pahar, ulei vegetal - 1 pahar, săpun de rufe - 1 bucată.  De asemenea, aveți nevoie de o oală suficient de mare, în care veți pune vasele murdare. 

Luăm recipientul gol și îl umplem cu apă până la 2/3 din volum. Adăugați în apă toate ingredientele enumerate mai sus. Săpunul de casă trebuie dat prin răzătoare. Apa cu ingredientele adăugate trebuie dată în clocot, amestecând constant conținutul.

Plantele tale suferă de căldură? Rezolvă problema în câțiva pași simpli cu această metodă originală

Asigurați-vă că săpunul de rufe s-a dizolvat. Când soluția dă în clocot, punem în oală tigaia arsă. Așteptați 5-7 minute, apoi scoateți tigaia și încercați să ștergeți grăsimea.

Dacă grăsimea arsă nu cade, mai lăsați tigaia în oală încă 5-10 minute, apoi verificați din nou. Grăsimea se va desprinde ușor.

 

BONUS. Cum poți spăla vasele murdare de grăsime în apă rece: ai nevoie doar de un singur produs din cămară 

 

Spălarea vaselor necesită mult timp și efort. Mai ales când trebuie să speli farfurii, oale și tigăi, pline de grăsime, în apă rece.

Însă există un truc care vă ajută să eliminați perfect grăsimea chiar cu apă rece. Pentru a spăla rapid și ușor ustensilele de bucătărie de grăsime, gospodinele cu experiență folosesc pudră de muștar. Acest produs ecologic nu necesită clătire temeinică și, de asemenea, nu usucă pielea mâinilor și nu dăunează unghiilor.

Știați că puteți folosi congelatorul nu doar pentru depozitarea alimentelor?

Turnați pudra de muștar într-un recipient în care va fi ușor să înmuiați un burete umed. Udați farfuria cu apă, apoi ștergeți-o cu buretele înmuiat în muștar.

Lăsați câteva minute ca muștarul să acționeze, apoi clătiți. Pentru a ușura procesul, pulberea de muștar poate fi transformată într-o pastă groasă.

 

 

Cum îţi poţi curăţa cuptorul cu microunde, în locurile greu accesibile, în câteva minute: este mai simplu decât pare

 

Curățarea cuptorului cu microunde și eliminarea mirosurilor neplăcute nu este la fel de ușoară cum pare.

Dar există o metodă neobișnuită care a fost testată de multe gospodine. Cu ajutorul acestei metode, puteți curăța chiar și cel mai murdar cuptor cu microunde, în doar câteva minute.

Cum să faci ulei de migdale acasă, un remediu minune pentru piele și păr

În primul rând, ave nevoie de un burete obișnuit, apă și detergent obișnuit de spălat vase. Înmuiați buretele în apă. Apoi acesta se pune în cuptorul cu microunde, iar deasupra se aplica puțin detergent de vase.

Apoi închideți cuptorul cu microunde și porniți-l pentru un minut, la capacitate maximă. La sfârșitul timpului, ștergeți cuptorul cu buretele încălzit.

 

Adaugă 3 condimente în rutina ta zilnică și nu îți va mai cădea părul

Ulterior, cu un șervețel, înmuiat în apă și stors bine, ștergeți din nou interiorul cuptorului cu microunde. În plus, folosiți un șervețel pentru a îndepărta excesul de umiditate de pe pereții cuptorului cu microunde. Datorită acestei metode, nu rămân urme de grăsime. Nu durează mai mult de 2-3 minute pentru a șterge cuptorul cu microunde cu un burete și un șervețel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel