Hainele negre se decolorează în mașina de spălat? Patru trucuri, pe care puțini oameni le cunosc, îți vin în ajutor

Hainele negre se decolorează în mașina de spălat. Patru trucuri pe care puțini oameni le cunosc. Sursa - Pexels
Hainele negre se decolorează în mașina de spălat. Patru trucuri pe care puțini oameni le cunosc. Sursa - Pexels

Păstrarea hainelor negre după mai multe spălări pare a fi o misiune imposibilă. Din păcate, după câteva spălări în mașina de spălat, culoarea hainelor negre începe să se estompeze.

În plus, detergentul pentru mașina de spălat, atât lichid, cât și praf, poate rămâne pe hainele negre, deoarece nu se dizolvă bine în mașina de spălat, mai ales dacă le spălăm în apă rece. Cum putem rezolva această problemă?

Iată patru trucuri care te vor ajuta să păstrezi culoarea neagră a hainelor.

Înmuiați hainele în apă cu sare -  Înainte de a spăla hainele negre, aplicați acest truc grozav. Apa sărată va permite pigmenților să adere mai puternic la țesătură. În plus, sarea pătrunde în profunzime și are grijă de țesătura articolelor de îmbrăcăminte, menținând în același timp culoarea intensă a acestora. Doar turnați 1/2 cană de sare în 2 litri de apă, înmuiați hainele negre timp de 30 de minute și apoi spălați-le în mașina de spălat.

Aceste obiecte nu trebuie puse niciodată în maşina de spălat vase: iată lista completă

Întoarceți hainele pe dos - Acest truc va împiedica ca hainele negre să-și piardă culoarea în timpul spălării. Utilizați întotdeauna un detergent sau săpun, concepute special pentru hainele colorate. Aceste produse vor asigura ca pigmenții hainelor să rămână în țesătură.

Elimină mirosul de pește de pe vase, mâini și din frigider cu ingredientele din cămară: rapid, ieftin și eficient

Folosiți oțet - Când clătiți hainele negre puteți adăuga puțin oțet alb, care va acționa ca un fixativ natural pe hainele închise la culoare, îndepărtând petele și reziduurile de detergent. Doar adăugați 2 pahare de oțet alb într-un lighean, puneți hainele negre, lăsați-le timp de 15-20 de minute și clătiți-le, apoi,  cu multă apă.

O linguriță de zahăr va rezolva o problemă neplăcută din bucătărie. Metoda bunicilor noastre este de neînlocuit

Nu agățați hainele la soare -  Lumina directă a soarelui decolorează hainele negre și poate provoca apariția unor pete albicioase. Ideal ar fi să le uscați într-un loc deschis, ferit de soare. În așa fel, aerul va circula și hainele nu vor avea miros de mucegai.

Dar ce să faci dacă articolele negre sunt deja decolorate? Doar preparați o infuzie de piper negru și turnați 2 pahare în mașina de spălat și hainele îi vor recupera culoarea neagră.

 

BONUS. Cât de des trebuie să schimbăm prosoapele în timpul verii, pentru a scăpa de microbi și bacterii?

 

Majoritatea persoanelor folosesc prosoape separate pentru mâini și față, pe care le păstrăm întotdeauna, la îndemână, lângă chiuvetă.

Aceste prosoape sunt folosite cel mai des și se murdăresc mai repede decât alte prosoape. Dar exact cât de des ar trebui să le schimbăm pentru a preveni creșterea germenilor și a bacteriilor în țesătură?  

Prosoapele ar trebui schimbate mai des vara decât iarna. Motivul este foarte simplu: iarna aerul din casă este mult mai uscat, datorita încălzirii artificiale. Acest lucru permite prosoapelor să se usuce mult mai repede, după fiecare utilizare.

În plus, mulți dintre noi agățăm prosoapele de calorifere. Vara, prosoapele pot rămâne, umede, ore întregi după fiecare utilizare, deoarece aerul este mai umed. 

Tacâmurile tale vor fi curate și strălucitoare: iată cea mai rapidă și cea mai ușoară metodă 

Dacă familia este formată din 3, 4 sau mai multe persoane și dacă cineva lucrează de acasă sau petrece mult timp acasă, evident că va trebui să le schimbați mai des.

Putem spune că prosoapele pentru față și mâini ar trebui schimbate, vara, la fiecare trei zile, dacă le folosim puțin, și la fiecare două zile, dacă le folosim mai des.

Mască exfoliantă din semințe de chia, care purifică și netezește tenul. Chipul tău va fi mai luminos, în câteva clipe


Pentru a înțelege dacă ar trebui să le schimbăm mai des, să facem un experiment simplu. Pe parcursul unei zile, verificăm starea prosopului de fiecare dată când îl folosim. Dacă  îl găsim umed într-un loc uscat, înseamnă că trebuie să îl schimbăm mai des.

De asemenea, amintiți-vă că un prosop vechi își pierde capacitatea de a absorbi apa după multe spălări, așa că dacă prosoapele sunt subțiri și uzate, probabil că este timpul să cumpărăm altele noi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel