PENSII SPECIALE PARLAMENTARI. Votează "PRO" sau "CONTRA" indemnizației de vârstă pentru parlamentari

Parlamentarii vor pensii speciale. 250 de aleși au semnat proiectul de lege prin care cer indexarea indemnizației de parlamentar. 

Proiectul de lege propus presupune că deputații și senatorii care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare, la sfârșitul mandatului, au dreptul la indemnizație pentru limită de vârstă. Dacă legea va fi modificată, va fi aplicată retroactiv. De indemnizație pentru limita de vârstă beneficiază și parlamentarii care au avut anterior prezentei legi calitatea de parlamentar, dacă îndeplinesc condițiile vârstei de pensionare. 

Indemnizația se acordă în limita a trei mandate. Este rezultatul înmulțirii numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizația brută lunară aflată în plată. Astfel, pensia unui parlamentar cu trei mandate ajunge la 4.000 de lei. Indemnizația se aplică și pentru mandate incomplete, dacă persoana vizată a fost cel puțin șase luni parlamentar.

Dacă va crește indemnizația brută lunară, de care parlamentarii se plâng că este prea mică, crește și indemnizația pentru limită de vârstă. 

Parlamentarii României dau exemplul Parlamentului European, pe care vor să-l implementeze în țară. 

VEZI AICI CE SPUN EUROPARLAMENTARII ROMÂNI

Totodată, în propunerea de modificare a legii, parlamentarii români arată că, potrivit statisticilor din 2010, în România sunt aproximativ opt mii de beneficiari ai pensiilor de serviciu, reprezentați de personal aeronautic, procurori, judecători, funcționari publici parlamentari. În expunerea de motive, pensiile speciale sunt caracterizare ca un "drept firesc, echitabil și compensatoriu pentru perioada de activitate parlamentară". 

VOTEAZĂ în SONDAJUL DCNEWS părerea ta despre pensiile speciale pentru parlamentari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel