EXCLUSIV  PE, intervenție pe PNRR. Sergei Stanishev, informații de culise. Apel pentru planuri elaborate inteligent: Nu trebuie să vă întoarcă înapoi

foto Facebook Sergei Stanishev
foto Facebook Sergei Stanishev

Liderul PES, Sergei Stanishev, a vorbit despre cum se va implica activ Parlamentul European în implementarea planurilor naționale de redresare și reziliență. 

”Parlamentul European va avea un cuvânt de spus în acest proces și în monitorizarea și implementarea Planurilor Naționale. Va fi o Subcomisie Specială, care acum se află în proces de înființare, în care vor fi reprezentate toate grupările politice și care va monitoriza exact acest proces: cum sunt folosiți banii și dacă corespund priorităților europene.” a spus Sergei Stanishev în interviul acordat Claudiei Țapardel, în emisiunea ”Din culisele Europei- All about EU”, de la DCNews, precizând că ”sunt specificații clare în ce sectoare este preferabil să fie făcute investițiile”. Liderul european a dat exemplul celor 30% care ar trebui să meargă către o economie mai verde. 

”Trebuie să lăsăm o moștenire copiilor și nepoților noștri ca să poată trăi pe această planetă”

”Ideea acestui plan nu este doar de a reconstrui economiile așa cum erau înainte de criza COVID, ci de a folosi banii pentru a moderniza, pentru a face economiile noastre mai competitive, într-o lume care se schimbă foarte rapid, luând în considerare nevoia de a proteja natura și a crea condiții pentru o viață mai bună pentru cetățenii noștri” a punctat Stanishev, adăugând că poluarea este o problemă reală mai ales în marile orașe. ”Trebuie să lăsăm o moștenire copiilor și nepoților noștri ca să poată trăi pe această planetă” a continuat el. 

Liderul PES a vorbit și despre noile tendințe, precum digitalizarea, care se extind tot mai mult în toate sectoarele vieții noastre. ”Deci aceste planuri trebuie să fie elaborate de o manieră inteligentă astfel încât să facă economia mai puternică și mai competitivă în concordanță cu noile realități. Deci nu trebuie să fie retroactivă, să vă întoarcă înapoi, ci să vă direcționeze pe voi și economiile voastre înainte” este sfatul președintelui PES. Cu privire la planurile naționale, spune că este un proces, iar fiecare țară a prezentat cel puțin primul sau chiar al doilea draft al Planului Național, fiind un proces al dialogului. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel