Patru plante care răcoresc o încăpere fără aer condiționat: cumpără-le și tu pentru confortul casei

Patru plante care răcoresc o încăpere fără aer condiționat - cumpără-le și tu pentru confortul casei. Sursa - pixabay.comei.
Patru plante care răcoresc o încăpere fără aer condiționat - cumpără-le și tu pentru confortul casei. Sursa - pixabay.comei.

A mai rămas puțin până la sfârșitul verii, dar temperaturile mari se mențin. Casele vor continua să fie mici cuptoare, iar ventilatoarele și aparatele de aer condiționat vor funcționa continuu.

Dacă dorim să facem economie la electricitate, ne putem concentra pe vegetație. De fapt, ar exista  plante de interior, care sunt capabile să contracareze, în mod natural, căldura și să scadă temperatura cu câteva grade.

Aceste plante, care pot fi amplasate în sufragerie, bucătărie, baie, chiar și în dormitor, sunt numite plante „anti-încălzire”. De fapt, simpla lor prezență ar fi suficientă pentru a scădea, cu câteva grade, temperatura din casă.

Gospodinele ard frunze de dafin în casă: vei fi surprins când vei afla de ce

Frunzele lor captează și atrag lumina soarelui, împiedicând ca mediul să se supraîncălzească.  Apoi, ar intra în joc fotosinteza, procesul prin care plantele purifică aerul, eliberând oxigen.

În acest fel, aerul din interiorul casei ar putea fi mai puțin umed, mai ușor și mai proaspăt.

Cum poți salva o plantă de cameră, atacată de musculițe? Ai nevoie de un chibrit și ai scăpat de problemă

 

Primele 3 din cele 4 plante, care ar ajuta la răcirea unei camere fără aer condiționat, sunt foarte cunoscute și poate le avem deja în casă.

Să începem cu Ficus Benjamina, un adevărat copac de interior, deosebit de rezistent. Pentru a-l face să crească ar trebui să folosim un sol acid și bine drenat și să-l așezăm într-un loc luminos, dar ferit de curenți.

O altă plantă foarte cunoscută și utilă în acest scop ar fi Iedera dracului, o plantă agățătoare și  viguroasă. Și acestă plantă este rezistentă la căldură și poate fi cultivată într-un sol ușor. Nu exagerați cu irigarea.

Trio-ul celor mai populare și răcoritoare plante ar fi completat cu palmierul Areca. Acesta este un palmier originar din Filipine. Pentru a-l menține sănătos, ar trebui să folosim un pământ acid și să îl așezăm în fața unei ferestre, pe partea de sud.

Două plante nu se tem de întuneric și înfrumusețează fiecare încăpere a casei

În cele din urmă, încheiem cu o plantă mai puțin populară. Aceasta se numește Dieffenbachia.  Este o plantă tropicală, cu frunze late, de diferite nuanțe de verde. Chiar și în acest caz, cultivarea ei nu ar fi foarte dificilă.

Singura precauție ar viza umiditatea pe care ar trebui să o garantăm constant, de exemplu vaporizând frunzele la două zile. 

 

BONUS. Planta care este un magnet pentru bani: ține-o în casă și viața ta se va schimba 

 

Planta de apartament Haemanthus albiflos (crin), numita uneori “Urechi de elefant” sau “Pensula alba”, este originara din Africa de sud, din zonele subtropicale.

Dacă haemanthus se simte bine în casă, locuitorii săi nu vor fi niciodată atinși de nevoie. În plus, planta protejează casa de energiile negative, de persoane invidioase și blesteme.  

Haemanthus  este o floare exotică, care, datorită aspectului său neobișnuit, a dat naștere mai multor superstiții. Se spune că această plantă aduce beneficii și bogăție proprietarului său.

În ciuda zvonurilor, haemanthus nu reprezintă un pericol pentru oameni. Singura parte a plantei care conține toxine este bulbul său, așa că este mai bine să folosiți mănuși atunci când o sădiți.

Trucul cu care puteți schimba culoarea hortensiilor din curte: este ieftin și ușor!

O altă caracteristică a plante este mirosul specific în timpul înfloririi, care nu place tuturor. Dar din nou, acest parfum nu reprezintă o amenințare pentru oameni.

Astfel, răspunzând la întrebarea dacă este posibil să păstrați haemanthus în casă, răspunsul va fi pozitiv. În plus, planta este nepretențioasă.  Nu îi plac udarea excesivă, razele directe ale soarelui sau zonele întunecoase.

 

Semne și superstiții 

 

Specialiștii în ezoterism spun că haemanthus „funcţionează” ca un magnet pentru bani. Dacă floarea se simte bine în casă, atunci locuitorii ei nu vor fi niciodată atinși de nevoie. Floarea protejează casa de negativitatea externă, de persoane invidioase și de blesteme.  

Cultivă ghimbir, acasă, în ghiveci: bucură-te de savoarea și aroma lui în preparatele culinare

Mirosul special pe care îl răspândește planta înflorită este asociat cu producerea de substanțe speciale care au un efect foarte pozitiv asupra proceselor metabolice din corpul uman, în special, stabilizează tensiunea arterială.

În plus, această plantă îmbunătățește somnul, crește vitalitatea, afectează pozitiv echilibrul hormonal și metabolismul locuitorilor apartamentului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel