Cum poți salva o plantă de cameră, atacată de musculițe? Ai nevoie de un chibrit și ai scăpat de problemă

Cum poți salva o plantă de cameră, atacată de musculițe. Ai nevoie de un chibrit și ai scăpat de problemă. Sursa - pixabay.com
Cum poți salva o plantă de cameră, atacată de musculițe. Ai nevoie de un chibrit și ai scăpat de problemă. Sursa - pixabay.com

Fiecare proprietar de plante de interior, cel puțin o dată în viață, s-a confruntat cu apariția musculițelor în ghivecele de flori.

Musculițele pot să apară în urma transplantării în pământ cumpărat, care deja era contaminat cu ouă și larve. În plus, musculițele pot, pur și simplu, să intre pe fereastră în perioada vară-toamnă și să se stabilească în florile dumneavoastră.

În plus, factorul principal al apariției și înmulțirii musculițelor rămâne solul umed, care le atrage și le creează condiții favorabile pentru transformarea ouălor în larve. Apropo, musculițele drosophilidae pot ajunge în apartament și împreună cu fructele și legumele cumpărate.  

Insectele adulte sunt inofensive, însă larvele lor, care se hrănesc cu sucul rădăcinilor, distrug planta. Musculițele sunt deosebit de periculoase pentru răsaduri și plante tinere.

Vă spunem cum să salvați florile de interior de musculițe. Aveți nevoie de chibrituri. După cum știți, compoziția capetelor de chibrit include sulf și fosfor. Aceste substanțe sunt dăunătoare musculițelor. 

Două plante nu se tem de întuneric și înfrumusețează fiecare încăpere a casei

Metoda de aplicare este simplă: trebuie să puneți mai multe chibrituri cu capul în jos în pământ. Pentru un ghiveci de flori, aveți nevoie de trei până la cinci chibrituri.

Într-o săptămână veți  observa că starea plantelor se va îmbunătăți semnificativ, iar după două săptămâni nu va mai fi nicio urma de musculițe. Apoi, chibriturile pot fi îndepărtate.

Udă plantele de cameră cu apa în care ai fiert pastele și admiră rezultatele

SFAT: udați plantele odată ce se usucă stratul superior de pământ de 2 cm. De asemenea, afânați pământul periodic și îndepărtați la timp frunzele bolnave. Irigarea moderată va face solul mai puțin atractiv pentru insectele mature, care depun ouă și mai puțin favorabil pentru dezvoltarea larvelor.

 

BONUS. Planta care este un magnet pentru bani: ține-o în casă și viața ta se va schimba

 

Planta de apartament Haemanthus albiflos (crin), numita uneori “Urechi de elefant” sau “Pensula alba”, este originara din Africa de sud, din zonele subtropicale.

Dacă haemanthus se simte bine în casă, locuitorii săi nu vor fi niciodată atinși de nevoie. În plus, planta protejează casa de energiile negative, de persoane invidioase și blesteme.  

Haemanthus  este o floare exotică, care, datorită aspectului său neobișnuit, a dat naștere mai multor superstiții. Se spune că această plantă aduce beneficii și bogăție proprietarului său.

În ciuda zvonurilor, haemanthus nu reprezintă un pericol pentru oameni. Singura parte a plantei care conține toxine este bulbul său, așa că este mai bine să folosiți mănuși atunci când o sădiți.

Trucul cu care puteți schimba culoarea hortensiilor din curte: este ieftin și ușor!

O altă caracteristică a plante este mirosul specific în timpul înfloririi, care nu place tuturor. Dar din nou, acest parfum nu reprezintă o amenințare pentru oameni.

Astfel, răspunzând la întrebarea dacă este posibil să păstrați haemanthus în casă, răspunsul va fi pozitiv. În plus, planta este nepretențioasă.  Nu îi plac udarea excesivă, razele directe ale soarelui sau zonele întunecoase.

Semne și superstiții 

Specialiștii în ezoterism spun că haemanthus „funcţionează” ca un magnet pentru bani. Dacă floarea se simte bine în casă, atunci locuitorii ei nu vor fi niciodată atinși de nevoie. Floarea protejează casa de negativitatea externă, de persoane invidioase și de blesteme.  

Cultivă ghimbir, acasă, în ghiveci: bucură-te de savoarea și aroma lui în preparatele culinare

Mirosul special pe care îl răspândește planta înflorită este asociat cu producerea de substanțe speciale care au un efect foarte pozitiv asupra proceselor metabolice din corpul uman, în special, stabilizează tensiunea arterială.

În plus, această plantă îmbunătățește somnul, crește vitalitatea, afectează pozitiv echilibrul hormonal și metabolismul locuitorilor apartamentului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel