Patrimoniul Muzeului Literaturii, mutat în Casa Presei

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) din Capitală își va muta, începând de vineri, patrimoniul din Bulevardul Dacia în Casa Presei, a declarat pentru Mediafax Ioan Cristescu, directorul instituției.

Ioan Cristescu a precizat că, până în acest moment, au fost mutate la Casa Presei toate lucrurile necesare pentru "activitatea curentă" a instituţiei, precum "biblioteca, librăria, birourile administrative, birourile angajaţilor".

În ceea ce priveşte patrimoniul, directorul MNLR a spus că acesta nu a fost încă mutat.

"Patrimoniul încă nu l-am mutat. O să începem de mâine, şi sâmbătă şi duminică îl mutăm", a declarat Ioan Cristescu.

Scrisoarea fiicei lui Lucian Blaga către Victor Ponta

Întrebat când va putea publicul vizita din nou muzeul, Ioan Cristescu a spus că sediul de la Casa Presei este doar pentru "depozitare, conservare şi inventariere", iar Muzeul Naţional al Literaturii Române nu va fi deschis pentru vizitare mai devreme de un an.

"Am şi eu o promisiune pe care a făcut-o publică premierul (Victor, n.r.) Ponta, am şi promisiunea Primăriei Capitalei că în următoarea perioadă, după ce terminăm cu mutatul, vom căuta o clădire", a mai spus Ioan Cristescu.

Mai multe proteste au avut loc în Capitală după ce s-a aflat că Muzeul Naţional al Literaturii Române ar urma să fie închis, întrucât clădirea, situată pe Bulevardul Dacia, unde îşi desfăşura activitatea instituţia a fost retrocedată, iar proprietarul a somat muzeul în privinţa întreruperii activităţii din 15 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel