Patriarhia Română reia pelerinajele în Grecia, începând cu 15 mai

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Credincioșii care vor să viziteze locurile sfinte din Grecia vor avea această ocazie începând cu data de 15 mai. 

Agenția de turism a Patriarhiei Române reia pelerinajele în Grecia. Prima excursie ar urma să aibă loc din 15 mai, relatează basilica.ro

„Este o destinaţie tare aşteptată, o destinaţie de care pelerinii ne întrebau mereu şi de a cărui dor îl duceam. Grecia are un farmec aparte şi de aceea este foarte important să ne întoarcem la pelerinajele către această destinaţie”, a declarat la Trinitas TV Ecaterina Vîrcolici, director promovare Basilica Travel.

Care sunt condițiile 

Pelerinii trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test PCR sau adeverinţa de vaccinare cu mai mult de 14 zile de la rapel. Credincioșii vor vizita locurile sfinte din Muntele Athos, din insulele Eghina şi Evia, dar şi din Nea Makri.

„Vom merge pe urmele sfinţilor, în Grecia fiind foarte multe locuri deosebite de închinare. Astfel, mergem către Sfântul Efrem în Nea Makri, Sfântul Nectarie în insula Eghina, Sfântul Patapie, Sfântul Spiridon şi multe alte locuri frumoase la care românii au mare evlavie şi merg an de an”, a mai spus Ecaterina Vîrcolici.

Grecia se redeschide

Muzeele se vor deschide pe 14 mai, cinematografele în aer liber pe 21 mai, cu capacitate redusă, iar teatrele de pe  data de 28 mai.

În luna aprilie, guvernul de la Atena a început să relaxeze măsurile restrictive impuse în luna noiembrie, permiţând redeschiderea majorităţii magazinelor care fac comerţ cu amănuntul, cu excepţia centrelor comerciale.

Grecia, lovită puternic de Covid-19 

Grecia a fost puternic afectată de cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, majoritatea celor peste 10.000 de decese fiind înregistrate în ultimele luni.

În total, au fost înregistrate peste 350.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Grecia, o ţară cu 10.8 milioane de locuitori.

Până în prezent, au fost realizate peste 3.4 milioane de vaccinări şi peste un milion de persoane au primit a doua doză, scrie Agerpres.

VEZI ȘI: Grecia redeschide terasele cafenelelor și restaurantelor, după o pauză de 6 luni. "Astăzi, am impresia că trăiesc din nou"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel