Pasajul Unirii și cum sunt semnalizate pasajele în alte țări. Dacă șoferul nu ține cont de semnalizări, traficul se oprește complet / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Accidentul de la intrarea în Pasajul Unirii din București, care a dus la decesul unui cetățean grec, a stârnit multă dezbatere în societate cu privire la modul în care ar trebui să fie semnalizate tunelurile.

Vineri după prânz, un autocar cu turiști greci s-a izbit în partea superioară de parapetul premergător Pasajului Unirii din București. Ca urmare a accidentului, un cetățean elen și-a pierdut viața și peste 20 au fost răniți (citește mai mult AICI). Se pare că înaintea parapetului a mai existat o presemnalizare cu lanțuri, care a fost ignorată de șoferul autocarului, însă această infrastructură stradală a iscat multă dezbatere în societate cu privire la eficiența sa atunci când un autovehicul cu un gabarit depășit intenționează să intre într-un pasaj.

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat acest subiect, precizând că „limitatorul de înălţime este făcut să protejeze pasajul, nu oamenii care ar putea fi în autocare, camioane. Este clar că e pus greșit. Nu ar strica să fie unul care se rupe el în bucăți, nu rupe oamenii“.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Accident Pasajul Unirii. Titi Aur: Limitatorul de înălțime cred că a fost construit greșit. Un astfel de parapet trebuie să te protejeze, să nu se miște când dai cu mașina în el

Cum se procedează în alte țări

Pe pagina de Youtube Rijkswaterstaat se prezintă modul în care pasajele subterane sunt semnalizate în alte țări. Astfel, înainte cu câțiva kilometri de intrarea în pasaj, un indicator semnalizează că urmează un tunel și gabaritul acceptat și ieșirea pentru vehiculele prea înalte pentru tunel. Ulterior, tot la o distanță considerabilă de intrarea în tunel, un sistem cu laser semnalizează dacă un autovehicul cu o înălțime prea mare trece de el și, dacă se dovedește a avea un gabarit depășit, mai multe semnale luminoase de pe partea dreaptă îl avertizează pe șofer să treacă pe banda de circulație care ocolește tunelul.

Dacă autovehicului nu ține cont de acest semnal, ajunge într-un al doilea filtru cu semnal laser, acolo unde, dacă îl depășește, viteza de trafic este oprită etapizat, prin mai multe semaforizări, până când toate mașinile de pe sensul de mers se vor opri înainte de intrarea în pasaj. 

CITEȘTE ȘI     -    Paradox cu limitatorul de înălțime ucigaș de la Pasajul Unirii din București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel