Paradox cu limitatorul de înălțime ucigaș de la Pasajul Unirii din București

INQUAM
INQUAM

Vineri, în jurul orei 13.30, la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală, a avut loc un grav accident rutier. 

Un autocar în care se aflau 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălțime aflat înaintea pasajului.  Ca urmare a accidentului, mai mulți pasageri au fost răniți, iar unii dintre aceștia au fost încarcerați. Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanță București Ilfov, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar, “Bagdasar Arseni”, Sfântul Ioan și Militar. S-au înregistrat 21 de răniți, unul este în stare gravă și un deces. 

Jurnalistul Val Vâlcu a făcut un comentariu privind acest accident.

Limitatorul de înălțime „ucigaș” a omorât un om și a provocat mai multe victime, în loc să salveze vieți

„Cauza morții este limitatorul de înălțime, adică greutatea sa care a strivit autocarul. Din imagini se vede că limitatorul a ieșit din șuruburile de fixare și s-a prăbușit peste autocar. Limitatorul de înălțime trebuie să reducă greșeala șoferului, nu să o accentueze. Limitatorul de înălțime nu și-a păstrat poziția și este prăbușit peste autocar. Trebuia fie să se rupă, să fie din plastic, fie să fie atât de puternic încât să distrugă acoperișul, nu să strivească oamenii”, a zis jurnalistul Val Vâlcu la Antena 3 CNN, în emisiunea Cătălinei Porumbel.

„La podul de la Azuga am văzut limitatoare mult mai mari și mult mai solide, pe DN1”, a mai zis Val Vâlcu.

„Este fără discuție că șoferul a greșit, dar cel care a ucis omul a fost limitatorul de înălțime care nu a fost susținut bine de sistemele de prindere și a zdrobit victimele. Drumul trebuie să ajute șoferul. Dacă intri într-un parapet, parapetul trebuie să preia impactul. Un astfel de limitator trebuie să prevină tragedii, dar aici a provocat una”, a mai spus jurnalistul.

VEZI ȘI: Accident Pasajul Unirii. Titi Aur: Limitatorul de înălțime cred că a fost construit greșit. Un astfel de parapet trebuie să te protejeze, să nu se miște când dai cu mașina în el - https://www.dcnews.ro/accident-pasajul-unirii-titi-aur-limitatorul-de-inaltime-cred-ca-a-fost-construit-gresit-un-astfel-de-parapet-trebuie-sa-te-protejeze-sa-nu-se-miste-cand-dai-cu-masina-in-el_899592.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel