EXCLUSIV  Accident Pasajul Unirii. Val Vâlcu: Limitatorul ăla de înălţime este făcut să protejeze pasajul, nu oamenii. Este clar că e pus greșit

 Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat accidentul grav care a avut loc la intrarea în Pasajul Unirii, după ce un autocar plin cu 47 de cetățeni greci n-a respectat limita de înălțime.

"Limitatorul ăla de înălţime este făcut să protejeze pasajul, nu oamenii care ar putea fi în autocare, camioane. Este clar că e pus greșit. Nu ar strica să fie unul care se rupe el în bucăți, nu rupe oamenii. Este foarte probabil ca acei oameni să nu fi purtat centurile de siguranţă şi poate ar trebui să ne spună Poliţia Rutieră dacă au dat vreo amendă vreodată că pasagerii autocarelor nu au centurile, că pe tine, dacă te prinde fără centură, eşti amendat instantaneu. Nu avem mai multe date, dacă erau în picioare, jos, dacă accidentul s-a produs din cauza frânei, cum a fost produs traumatismul, lovitura la cap. I-a lovit plafonul autocarului îndoit de stâlpul ăla sau din cauza decelerării bruşte s-au lovit de scaunele din faţă? Putea sau nu să îi protejeze centura nu ştim, dar din experienţa noastră, ştim că în autocare nu pune nimeni centura", a spus Val Vâlcu.

Întrebarea care s-ar putea pune acum este dacă nu cumva din cauza limitatorului de înălțime care s-a prăbușit peste plafonul autocarului o persoană a murit și alte trei au fost grav rănit, rămând încarcerate Exista posibilitatea ca acestea să fi scapt, dacă sistemul ar fi fost altul, dacă ar fi fost construit dintr-un material mai ușor?

Autorităţile ar trebui să verifice dacă limitatorul a fost bine fixat, dacă cel care l-a proiectat a fost autorizat, la ce impact a fost calculat să reziste. Administratorul ar trebui să ofere mai multe informaţii referitoare la motivul pentru care a căzut peste autocar.

Amintim că, astăzi, un autocar plin cu 47 de turiști greci a fost implicat într-un accident grav la Pasajul Unirii. Potrivit Brigăzii Rutiere, autocarul a rupt limitatorul de înălţime amplasat înainte de intrarea în pasaj. Traficul rutier este restricţionat pe sensul de mers dinspre Tineretului spre Universitate.

Vezi și: UPDATE: 22 de persoane au fost transportate la spital. Un bărbat a murit/ Accident grav la intrarea în Pasajul Unirii. Ar fi mai multe victime

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel