Urmărește emisiunea live


OTV, amendat de CNA pentru reclamă mascată şi depăşirea timpului de publicitate

OTV campioni la amenzi
OTV campioni la amenzi

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, amendarea postului OTV, cu 50.000 de lei, pentru depăşirea duratelor legale de publicitate şi pentru difuzarea de reclamă mascată.

În perioada 8 mai - 20 septembrie, CNA a monitorizat 16 emisiuni difuzate pe OTV, în urma unor sesizări privind difuzarea de publicitate mascată, Consiliul constatând că într-adevăr postul a încălcat legislaţia audiovizuală.

Totodată, OTV a depăşit timpul legal pentru difuzarea de publicitate - în mai (cu 7 minute şi 16 secunde), în iunie (21 de minute şi 13 secunde), în iulie (22 minute şi 9 secunde) şi în august (2 minute şi 5secunde) -, după ce în aprilie a fost amendat cu 10.000 de lei pentru aceeaşi încălcare.

Potrivit articolului 35 din Legea audiovizualului, "(1) Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice, durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date".

Astfel, membrii CNA au hotărât să amendeze postul OTV cu 50.000 de lei pentru depăşirea duratei legale de publicitate şi pentru difuzarea de publicitate mascată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel