Orhideea va fi sănătoasă și luxuriantă. Ce trebuie să faci ca să înflorească la nesfârșit și să reziste mulți ani

Orhideea va fi sănătoasă și luxuriantă. Ce trebuie să faci ca să înflorească la nesfârșit și să reziste mulți ani. Sursa foto: freepik.com
Orhideea va fi sănătoasă și luxuriantă. Ce trebuie să faci ca să înflorească la nesfârșit și să reziste mulți ani. Sursa foto: freepik.com

Este imposibil să nu te îndrăgostești de orhidee, o plantă cu o eleganță rafinată, care poate rezista foarte mult timp.

Cu toate acestea, pentru a îngriji bine o orhidee, ca să nu se ofilească, trebuie să cunoști câteva mici secrete ale grădinarilor.

Oricine are o orhidee acasă știe că acestea bucură ochii și inima cu frumusețea lor delicată. Corolele frumoase, cu o formă perfectă și culori minunate, te calmează, te liniștesc și oferă un spectacol incomparabil.

În limbajul florilor, orhideele simbolizează prosperitatea  și pot fi oferite drept cadou. Sunt plante ușor de cultivat, dar necesită anumite măsuri de precauție, pentru a se dezvolta și pentru a înflori din abundență.

Trei alimente din bucătărie, un îngrășământ excelent pentru plantele de interior

Există aproximativ 20.000 de specii de orhidee în natură. O varietate bine cunoscută pentru valoarea sa estetică este Phalaenopsis, numită și orhideea fluture, datorită formei sinuoase a florii.

Phalaenopsis albastru nu există în natură, ci este un hibrid, creat în pepiniere. Colorarea plantei în culoarea albastru se realizează artificial cu un hormon vegetal, care se administrează în timpul fazei de creștere a plantei.

În timp, odată cu înfloririle succesive, culoarea tinde să se estompeze și să devină mai slabă. În ciuda frumuseții delicate, planta este rezistentă și poate supraviețui chiar și în casa persoanelor care au puțină experiență în îngrijirea plantelor.

Câteva tratamente esențiale și câteva mici secrete sunt suficiente pentru a avea o orhidee albastră sănătoasă și luxuriantă.

Greșeli pe care le faceți când îngrijiți o mușcată: din cauza lor planta nu va înflori

Verifică rădăcinile. Cum să vindeci orhideele pentru a le face să înflorească de mai multe ori pe an? Un mic truc este să verificați rădăcinile care dezvăluie starea de sănătate a plantei. Dacă sunt verzi, planta a primit suficientă apă și poți continua să o uzi moderat, o dată pe săptămână.

Dacă rădăcinile sunt gri, orhideea  are nevoie de apă. În acest caz, grădinarii recomandă udarea prin imersie. Pune ghiveciul cu planta într-un lighean cu apă pentru aproximativ un sfert de oră pentru ca rădăcinile să absoarbă suficientă apă. Apoi lasă apa să se scurgă bine pentru a evita stagnarea acesteia.

Verifică frunzele. De asemenea, acordă atenție frunzelor care ne dau alte indicații importante. Dacă frunzele îngălbenesc, poate că ai expus orhideea la lumina directă a soarelui. De fapt, planta are nevoie de multa lumină, dar indirecta sau filtrata printr-o perdea. Dacă, în schimb, observi o cădere excesiva a frunzelor, mută planta într-o zonă mai luminoasă, deoarece orhideei nu-i place întunericul.

Cum se udă o crăciuniță? Majoritatea nu știe nimic despre floare și o distrug înainte de Crăciun

Verifică temperatura. Plantei nu-i place căldura excesivă. Dacă temperatura camerei depășește 25°C, frunzele se ofilesc și se usucă. În acest caz, planta trebuie ajutată cu nebulizări frecvente. Dar nu exagera, pentru că frunzele ar putea deveni moi.

Orhideea înflorește iarna, între decembrie și aprilie. Controlează temperatura camerei care trebuie să oscileze între 15°C și 25°C și nu folosi solul obișnuit pentru plante. De fapt, secretul unei înfloriri abundente a orhideelor ​​este scoarța, substratul realizat din scoarța de copac tocată, care recreează condițiile ideale în care trăiesc plantele în natură. De obicei, substratul este făcut din scoarță de pin sau  brad de dimensiuni variabile.

În multe cazuri, poți adăuga puțin mușchi de sphagnum, un mușchi  capabil să rețină umiditatea. În sfârșit, nu uita să administrezi, periodic, puțin îngrășământ specific orhideelor, dar suspendându-l în timpul înfloririi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel